Πολιτική

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Από Έλληνες και από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ η είσοδος από τα χερσαία σύνορα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Από Έλληνες και από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ η είσοδος από τα χερσαία σύνορα
Χαρδαλιάς ενημέρωση: «Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό», ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά την Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί, στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά στους ελέγχους που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως είπε, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Η επίταξη προβλεπόταν ήδη και από το πρώτο κύμα της πανδημίας, είναι ένα από τα τελευταία όπλα μας, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες, είπε και ανέφερε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Χρειαζόμαστε κλίνες προκειμένου να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν συζητήσεις και με κέντρα αποκατάστασης. Δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί θέλαμε να νοσηλεύσουμε κυρίως ήπια περιστατικά. Και το προσωπικό των κέντρων αποκατάστασης είναι εκπαιδευμένο σε άλλου είδους διαχείριση. Σε κάθε περίπτωση έγινε για να αποφύγουμε μια δυσμενή εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής:

1)Από τον Προμαχώνα η διέλευση από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

2Από Κακκαβιά, μόνο Έλληνες από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι σε 7ήμερη καραντίνα.

3)Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.

4)Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.

5)Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή.

Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, το οποίο τα τεστάρεται από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες».

Για την άρση του lockdown

«Πρόθεση είναι να πάμε σε μια σταδιακή, καθολική άρση του lockdown. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments