Ελλάδα

Μέτρο έκπληξη για να μπορούμε να κάνουμε Χριστουγεννιάτικες αγορές

Μέτρο έκπληξη για να μπορούμε να κάνουμε Χριστουγεννιάτικες αγορές
Χριστούγεννα 2020 κορωνοϊός: Με αυτό το μέτρο θα «σωθούν» οι γιορτές.

Όταν ανακοινώθηκε το lockdown για τρεις εβδομάδες στις αρχές Νοεμβρίου, όλοι ήλπιζαν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση αν και πολλοί πίστευαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των άνω των τριών χιλιάδων κρουσμάτων που είχαμε σε καθημερινή βάση.

Έτσι οι αρχικές προβλέψεις για 21 ημέρες καραντίνας απέτυχαν καθώς φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η παράταση του lockdown με την ακριβή ημερομηνία λήξης της να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί. Η πορεία όμως της πανδημίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ του συστήματος υγείας δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα χωρίς εγκλεισμό και περιοριστικά μέτρα.

Ελεγχόμενος ο τρόπος που θα γίνονται οι αγορές

Οι αρμόδιοι υπουργοί, ο καθένας στον τομέα του, σχεδιάζουν μια σταδιακή επιστροφή σε μία μερική κανονικότητα, με τη Νίκη Κεραμέως να ετοιμάζει την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και να γίνονται συζητήσεις για προσεκτική και με αυστηρά μέτρα επανεκκίνηση της αγοράς, με πρώτο το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η αναμονή ώστε να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν στο άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση με το πρώτο μέτρο να είναι ο ελεγχόμενος τρόπος που θα γίνονται οι αγορές.

Όπως έχει μέχρι στιγμής η κατάσταση και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο τρόπος που θα γίνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια θα είναι ελεγχόμενος από το 13033 με έναν νέο κωδικό αποστολής να προκύπτει μόνο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Η νέα τακτική του «click away» και το μήνυμα στο 13033

Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος που γίνονταν ελεύθερα οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα πρέπει να ξεχαστεί και η κυβέρνηση προσπαθώντας να σώσει την αγορά βάζει «πλαφόν» στην κυκλοφορία στους εμπορικούς δρόμους, με κάθε έξοδο για αγορές να δηλώνεται στο 13033.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά όλα τους τα ψώνια και με ένα μήνυμα θα δηλώνουν την ώρα που θα περάσουν από το εμπορικό κατάστημα για να παραλάβουν ό,τι παρήγγειλαν, μια τακτική που ονομάζεται «click away».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments