Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ σε επιταχθείσα ιδωτική κλινική

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ σε επιταχθείσα ιδωτική κλινική
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Όπως καταγγέλλει η ΕΝΙΘ ζητείται από προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων να μεταφερθούν σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιιατρών της Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Η 3η ΥΠΕ ανακοίνωσε την μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού από δημοσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε επιταχθείσα ιδιωτική κλινική. Όπως αναφέρει η κ. Κατσίμπα ο «δημόσιος τομέας επιτάσσεται από τον ιδιωτικό». Ακόμα σημείωσε πως χωρίς έγγραφη εντολή ζητάνε από ειδικευόμενους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ να μετακινηθούν.

Κι αυτό συμβαίνει όπως αναφέρει:

«Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερεξαντλημένοι, λίγοι και χωρίς ωράριο, προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε συνθήκες πολέμου.

Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία νοσούν από covid 19.

Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των αρρώστων με covid.

Την ώρα που οι γιατροί εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων μη covid αρρώστων…»

Το έγγραφο από την 20η Νοεμβρίου της 3ης ΥΠΕ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη σχολιάζει την απόφαση αυτή. «Η κυβέρνηση επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid. Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει».

Σύμφωνα με το έγγραφο, αποφασίζεται να μετακινηθούν στην ιδιωτική κλινική «Λυσίμαχος» του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανού, που «επιτάχθηκε» από την κυβέρνηση: νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς», ένα άτομο από το Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και ένα από το διοικητικό προσωπικό.

«Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών! Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών», αναφέρει η βουλευτής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments