Πολιτική

ΚΚΕ κυβέρνηση: Εξοργιστική και μακάβρια η προσπάθεια απόκρυψης των εγκληματικών ευθυνών της

ΚΚΕ κυβέρνηση: Εξοργιστική και μακάβρια η προσπάθεια απόκρυψης των εγκληματικών ευθυνών της
ΚΚΕ κυβέρνηση: Η ανακοίνωση του κόμματος σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σφοδρή κριτική ασκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τον χειρισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει βολικές και επιλεκτικές συγκρίσεις με άλλες χώρες, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι εξοργιστική και μακάβρια. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, καταρρέουν τα δημόσια συστήματα υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της δήθεν αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη». «Αν η κατάσταση στη χώρα μας δεν έχει φτάσει στα ακόμη πιο τραγικά επίπεδα άλλων χωρών, αυτό οφείλεται στους κοπιώδεις και συχνά αθόρυβους αγώνες, που έχουν γίνει για τη δημόσια υγεία, όλα αυτά τα χρόνια, αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι και επίκαιροι από ποτέ», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Έχουν χάσει ακόμη και κάθε ίχνος σοβαρότητας»

Mάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι «στην ανασκόπηση του 2020 μπορεί να γραφτεί ότι στις 17 Νοέμβρη του 2020, ανήμερα της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις, η πορεία και η συγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία».

Αναφέρθηκε σε όσα προηγήθηκαν με την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης του γιορτασμού και της πορείας, τα «τελεσίγραφα των κυβερνητικών στελεχών» και τον «πρωθυπουργό στη Βουλή να ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης. Κι όλα αυτά ενώ ήξερε, από την Πρωτομαγιά, ότι ο φετινός γιορτασμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα ήταν μια πορεία χιλιάδων που κατακλύζουν τους δρόμους μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά συμβολικές εκδηλώσεις, με μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών, και αποφυγής μαζικής καθόδου όπως άλλες χρονιές».

«Ακόμα και αυτή την συνειδητά ελεγχόμενη μαζικότητα και ευθύνη εκ μέρους του μαζικού κινήματος και των πολιτικών κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ερμήνευσε ως αποστροφή του κόσμου προς τον γιορτασμό και τους διοργανωτές της κινητοποίησης. Έχουν χάσει ακόμη και κάθε ίχνος σοβαρότητας, αλλά και κάθε δυνατότητα αντικειμενικής εκτίμησης της πραγματικότητας», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments