Αθλητισμός

Φαν’τ Σιπ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό και ο προπονητής της Εθνικής

Φαν’τ Σιπ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό και ο προπονητής της Εθνικής
Φαν'τ Σιπ κορωνοϊός: Ο προπονητής της Εθνικής είναι θετικός στον ιό, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. «Χτύπησε» και τον Τζον Φαν’τ Σιπ, όπως ενημέρωσε η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ποδοσφαίρου βρέθηκε θετικός στην ασθένεια Covid-19 έπειτα τακτικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε και πρόκειται να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Δείτε την ενημέρωση στο Twitter

Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο ματς της Εθνικής ήταν αυτό με τη Σλοβενία όπου η Ελλάδα «κόλλησε» στο 0-0 παρά την καλή εμφάνιση και δεν κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη κατηγορία του Nations League. Ο Ολλανδός προπονητής δήλωσε μετά το ματς για το εάν είναι άδικη η 2η θέση:

«Ίσως να είναι άδικο. Όμως έπρεπε να σκοράρουμε με το Κόσοβο ή και σήμερα ή και στο πρώτο ματς με τη Σλοβενία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αξίζαμε περισσότερα. Δεν σκοράραμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Όταν παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο υπάρχει η αίσθηση πως δίνεις χώρο. Όμως ήμασταν συμπαγείς».

Λίγα λόγια για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας

O Τζον Φαν’τ Σιπ έχει γεννηθεί στον Καναδά στις 30 Δεκεμβρίου 1963 και έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ολλανδίας σε 41 αγώνες, με την οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1988 στην Γερμανία και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 στην Ιταλία. Αγωνίστηκε στον Άγιαξ και στην Τζένοα και με τη φανέλα του ολλανδικού συλλόγου κέρδισε τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα, όπως επίσης το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 στην Αθήνα και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Ως προπονητής, έχει εργαστεί στην Τβέντε, στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, στην Μέλμπουρν Χαρτ/Μέλμπουρν Σίτι στην Αυστραλία, στην Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό και στην Τσβόλε. Σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας, ο Φαν’τ Σιπ ήταν συνεργάτης του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην Ολλανδία, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008.

Η (ποδοσφαιρική) ζωή και η φιλοσοφία του ομοσπονδιακού τεχνικού φέρει το ανεξίτηλο αποτύπωμα του Γιόχαν Κρόιφ, μιας εμβληματικής προσωπικότητας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Με υπόδειξη του Κρόιφ ο Τζον Φαν’τ Σιπ προβιβάστηκε από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ και αργότερα, όταν ο θρύλος του ολλανδικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανέλαβε προπονητής, ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ήταν μεταξύ των αρχηγών του Άγιαξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments