Ελλάδα

Τέλος οι Πανελλήνιες για τα ΑΕΙ όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα

Τέλος οι Πανελλήνιες για τα ΑΕΙ όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα
Πανελλήνιες: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Ριζικές αλλαγές φαίνεται ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση σε σχέση με τις Πανελλήνιες του 2021. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει ένας «κόφτης» οριζόντια στον μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά ότι θα υπάρξει κριτήριο βάσης ανά τμήμα.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα συμμετέχουν στις εξετάσεις σε μια εντελώς νέα συνθήκη ως προς τη βαθμολογική βάση του 10. Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείου Παιδείας:

  • Το πρώτο σενάριο είναι να θεσπιστεί σε ορισμένες χαμηλόβαθμες σχολές ένα βαθμολογικό όριο (όπως η βάση του 10) ώστε να μην εισάγονται μαθητές με πολύ χαμηλό μ.ο. βαθμολογίας. Στις Πανελλήνιες του 2020 υπήρχαν υποψήφιοι που πέρασαν σε σχολές με 0.6 στα 20 και τέτοια φαινόμενα δεν θέλει να ξαναδει η κυβέρνηση.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι να οριστεί βαθμολογική βάση σε ένα μόνο μάθημα. Αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί, κάτι που μοιάζει και πιθανότερο, τότε τα ίδια τα πανεπιστημιακά τμήματα θα ορίσουν το κομβικό μάθημα στο οποίο ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πάρει τουλάχιστον τη βάση για να εισαχθεί στο τμήμα.

Για παράδειγμα, μπορεί για την εισαγωγή στο Μαθηματικό τμήμα να απαιτηθεί ο βαθμός στα Μαθηματικά να είναι από 14 και πάνω.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Η Νίκη Κεαραμέως σε δηλώσεις της χθες δεν έκανε κάποια αναφορά σε ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για το πώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία μετά τις 30 Νοεμβρίου, είπε η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», είπε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών».

Όπως είπε, όταν θα υπάρχει η σχετική εισήγηση των ειδικών και η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτές θα ανακοινωθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι με σχετική κυβερνητική απόφαση, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων (εκτός των δομών Ειδικής Αγωγής) έχει ανασταλεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αυτό είναι το σχέδιο που θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments