Αθλητισμός

Ντιέγκο Μαραντόνα: Όταν ο Θεός βρέθηκε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας

Ντιέγκο Μαραντόνα: Όταν ο Θεός βρέθηκε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας
Ντιέγκο Μαραντόνα: Άπειρες οι στιγμές που όλος ο κόσμος θαύμασε τον μεγάλο ποδοσφαιριστή. Οι Έλληνες θα θυμούνται μεταξύ άλλων την στιγμή που βρέθηκε «απέναντι τους».

Όλος ο πλανήτης σήμερα αποχαιρετά έναν θρύλο. Ίσως τον μεγαλύτερο θρύλο του ποδοσφαίρου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Αμέτρητες στιγμές, θεαματικά γκολ, εντυπωσιακές εμφανίσεις περνούν σήμερα σαν ταινία από την σκέψη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Σίγουρα οι Έλληνες θυμούνται την στιγμή που ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε να αγωνίζεται ενάντια στην Εθνική Ελλάδος.

Ήταν 21 Ιουνίου 1994 όταν η Ελλάδα έχανε με 4-0 από την Αργεντινής το Μουντιάλ των ΗΠΑ. Ο Μαραντόνα είχε κάνει ένα εκπληκτικό ματς, σκοράροντας μάλιστα το τελευταίο του γκολ.

Μάλιστα, ο «Ντιεγκίτο» έτρεξε προς την κάμερα και πανηγύρισε, έχοντας ένα αφιονισμένο βλέμμα. Αυτό, ήταν και το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της «αλμπισελέστε».

Σύμφωνα με το newsit.gr, στην αναμέτρηση κόντρα στη Νιγηρία, ο Μαραντόνα «μέτρησε» την τελευταία του παρουσία με την εθνική Αργεντινής. Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού που έγινε στο «Foxborough Stadium» της Βοστώνης, ο «Θεός» του ποδοσφαίρου βρέθηκε ντοπαρισμένος και τιμωρήθηκε από την FIFA με αποκλεισμό. Ο σπουδαίος «Ντιεγκίτο» ολοκλήρωσε κάπως έτσι, άδοξα, την καριέρα του με το εθνόσημο, έχοντας σκοράρει 34 γκολ σε 91 συμμετοχές.

Η είδηση του θανάτου του είναι η πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο

Η είδηση του θανάτου του, όπως είναι φυσικό, έχει γίνει νούμερο 1 είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα μεγαλύτερα Μέσα να σταματούν το πρόγραμμά τους για να μεταφέρουν την είδηση που έχει γεμίσει θλίψη όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Clarin ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υπέστη καρδιακή ανακοπή. Το πρωί της Τετάρτης (25/11) ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέ, στην πόλη της Τίγκρε. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικεία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Στις 3 Νοεμβρίου εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο (αφαίρεση αιματώματος).

Στην τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα το Twitter πήρε κυριολεκτικά… φωτιά. Ομάδες από όλο τον πλανήτη, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο έσπευσαν να αποχαιρετίσουν με το δικό τους μήνυμα τον «θεό της μπάλας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments