Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: «Είμαστε έτοιμοι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, η Αμερική επέστρεψε»

Τζο Μπάιντεν: «Είμαστε έτοιμοι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, η Αμερική επέστρεψε»
Τζο Μπάιντεν: Με στόχο μία «προοδευτική ατζέντα» επί της προεδρίας του, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για την μετακόμισή του στο Λευκό Οίκο.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παραχώρησε ο Ρεπουμπλικανός Τζο Μπάιντεν. Ο νέος πλανητάρχης μίλησε στο NBC, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η θητεία του δεν θα είναι μία «τρίτη θητεία του Ομπάμα». Παράλληλα, υποσχέθηκε πως θα εκπροσωπήσει όλους τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του Λέστερ Χολτ, ο Μπάιντεν είπε πως στην θητεία του καλείται να λύσει πρωτόγνωρες προκλήσεις ενώ απάντησε και στο ερώτημα για το αν θα προσπαθήσει να συνεχίσει τον ρόλο που έπαιξε ο Μπάρακ Ομπάμα όσο ήταν πρόεδρος και ο ίδιος αντιπρόεδρος της χώρας. «Τι λέτε σε αυτούς που αναρωτιούνται αν θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μία τρίτη θητεία του Ομπάμα;» ήταν η ερώτηση, με τον Μπάιντεν να απαντά: «Δεν είναι μία τρίτη θητεία του Ομπάμα. Αντιμετωπίζουμε έναν διαφορετικό κόσμο απ’ ότι αντιμετώπισε η διοίκηση Ομπάμα – Μπάιντεν. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αλλάξει το τοπίο».

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε -για ακόμη μια φορά- μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες:

«Η διοίκησή μας θα εκπροσωπήσει όλο το φάσμα των Αμερικανών πολιτών, αλλά και του Δημοκρατικού κόμματος. Θέλω η χώρα να είναι ενωμένη» είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διορίσει Ρεπουμπλικανό που ψήφισε τον Τραμπ, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Επίσης, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «το τμήμα δικαιοσύνης ως όχημα» για να κάνει έρευνες για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του, παρά την πίεση ορισμένων Δημοκρατών να έρθει στην επιφάνεια η οικονομική κατάσταση του Τραμπ που εσκεμμένα αποκρύπτει τις φορολογικές του δηλώσεις. «Υπάρχουν έρευνες που είναι σε εξέλιξη απ’ όσο γνωρίζω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ ή θέλω να κάνω σχετικά με αυτό» σημείωσε ο Μπάιντεν επί τούτου.

Επιδίωξή του μία «προοδευτική ατζέντα» επί της προεδρίας του.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των πρώτων συνεργατών του στην κυβέρνηση, ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και τους Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, δύο από τους αντιπάλους του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις Αμερικανικές εκλογές. «Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού. Αλλά το να πάρουμε κάποιον από την Γερουσία στον Λευκό Οίκο, είναι δύσκολη απόφαση», αποκρίθηκε.

Τέλος, έγινε ειδική μνεία στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και στο σύνθημα του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική»: «Ήδη εργαζόμαστε με καθημερινά μίτινγκ. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα Covid στον Λευκό Οίκο. Περισσότερο σήμαινε η Αμερική μόνη της. Είμαστε έτοιμοι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, όχι να υποχωρήσουμε από αυτόν. H Αμερική επέστρεψε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments