Πολιτική

Πέτσας σε Τσίπρα: «Οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα»

Πέτσας σε Τσίπρα: «Οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα»
Πέτσας σε Τσίπρα: Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσα αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για πλειοδοσία.

«Ο κ. Τσίπρας για όλα έχει την ίδια αντιπολιτευτική συνταγή: πλειοδοσία. Ζητάει τα διπλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Στην αρχή της πανδημίας, ζητούσε 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση έκανε 7000 προσλήψεις, αλλά ο κ. Τσίπρας ζητάει τώρα 15.000.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 οι δαπάνες για την Υγεία ήταν 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου το 2% του ΑΕΠ). Το 2020 έχουν ανέλθει σε 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο κ. Τσίπρας ζητάει 7% του ΑΕΠ, περίπου δηλαδή, 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αλέξης Τσίπρας: «Νέο ΕΣΥ με 15.000 προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και 7% του ΑΕΠ για την υγεία»

Χθες, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η χώρα περνά πολύ δύσκολες στιγμές, η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη». Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική. Πρόκειται για “μια κυβέρνηση που είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμά της είχε τη συρρίκνωσή του” είπε και συνέχισε:

“Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου κύματος. Μια κυβέρνηση που, την ώρα που η ανθρώπινη ζωή είναι σε διακινδύνευση, όχι μόνο δεν αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία αλλά συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη”.

Ακόμη, ανέφερε πως χρέος της Αριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης είναι να συμβάλλει άμεσα στη σωτηρία του λαού. Πρώτα απ’ όλα με ένα άμεσο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Με την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού τους.

“Την άμεση ενίσχυση και την εμψύχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Την ενίσχυση στην προστασία των χώρων που απειλούνται δραματικά, όπως τα γηροκομεία ή κλειστές δομές. Την άμεση συνταγογράφηση των τεστ γιατί δε γίνεται να φτάνουν στα νοσοκομεία συμπολίτες μας, ένα βήμα πριν την εντατική γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν 80 και 100 ευρώ για να κάνουν τεστ έγκαιρα όταν είχαν αρχικά συμπτώματα και να πηγαίνουν στα νοσοκομεία όταν ήταν πλέον πολύ αργά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments