Ελλάδα

Αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό: Άρχισαν οι μεταφορές νοσούντων με C-130 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα

Αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό: Άρχισαν οι μεταφορές νοσούντων με C-130 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα
Αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό: «Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Τρεις νέοι σε ηλικία, διασωληνωμένοι ασθενείς οι οποίοι νοσούν από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Καβάλας σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και περιμένουν το αεροπλάνο του στρατού προκειμένου να αεροδιακομισθούν σε κάψουλες στην Αττική και από εκεί σε διαθέσιμη ΜΕΘ.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Αυτό σημαίνει πως η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας.

Γεμάτες οι ΜΕΘ – «Καμπανάκι» από τους ειδικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στις πύλες των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί υγειονομικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας μιλώντας με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση, «είναι προκλητικό ο προϋπολογισμός για το νέο έτος να προβλέπει μείωση δαπανών για την υγεία και ταυτόχρονα η κυβέρνηση μέσα στη καραντίνα να προχωρά σε μια σειρά από επιθέσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για χρήματα για τη Δημόσια Υγεία και να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ζωές μας. Σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης οι κλινικές Covid είναι γεμάτες και αυτό σημαίνει εξάντληση των εργαζομένων και πολύ δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και διάλυση όλου του υπολοίπου νοσοκομείου», τόνισε.

Πώς θα γίνεται η μεταφορά των νοσούντων από κορωνοϊό στην Αθήνα;

Όπως αναφέραμε και ανωτέρω, αεροσκάφος C-130 πετάει σε λίγη ώρα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα εκτός απροόπτου θα πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό. Την ώρα που τα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά για την αποκλιμάκωση της κατάστασης σε ό,τι αφορά στα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να ασφυκτιούν.

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης είναι ότι οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά ποσοστά με αποτέλεσμα τα κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων να είναι δυσεύρετα. Και σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το OPEN, ένα C-130 θα απογειωθεί από την Ελευσίνα με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments