Ελλάδα

Το απίθανο χόμπι του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Το απίθανο χόμπι του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή – Αποκλειστικές φωτογραφίες
Χριστόδουλος Ξηρός: Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη έχει βρει τρόπο να περνάει δημιουργικά τις ώρες στο κελί του. Ποιο είναι το χόμπι του.

Διέξοδο στην ξυλογλυπτική έχει βρει μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο «Μανώλης» της «17Ν», που έχει καταδικασθεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευάζει ξύλινα καράβια, πιστά αντίγραφα των αληθινών σε μικρογραφία. Ιστιοφόρα με δύο κατάρτια, που φέρουν την υπογραφή του, X.Ξ.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ασχολείται χρόνια με τη ξυλογλυπτική. Μάλιστα έχει διοργανώσει στην Ικαρία έκθεση ξυλογλυπτων, όπου έχει εκθέσει τα έργα του. Ξύλινα καραβάκια τα οποία πουλάει, με τα μεγαλύτερα από αυτά να «πιάνουν» τιμή ακόμη και 3.000 ευρώ!

Όπως ο ίδιος έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του, η ενασχόλησή του με τη ξυλογλυπτική και τη χειροτεχνία του προσφέρει τα ελάχιστα, «ικανά όμως να καλύψουν τις προσωπικές μου ανάγκες μέσα στη φυλακή, χωρίς να επιβαρύνω το ήδη αδύναμο οικονομικά οικογενειακό μου περιβάλλον, άλλα και για να βοηθάω όσο μπορώ συγκρατούμενούς μου».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός της «17Ν» συνεχίζει να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι στον Κορυδαλλό, έχοντας εξασφαλίσει άδεια από τη διοίκηση προκειμένου να του επιτραπεί να προμηθεύεται τις πρώτες ύλες αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις φυλακές Διαβατών, του είχαν αφαιρέσει τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε για να περνάει δημιουργικά την ώρα του.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του pagenews.gr

Λίγα λόγια για τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, που ομολόγησε στις 17 Ιουλίου 2002 ότι είναι μέλος της οργάνωσης 17Ν, είναι το μεγαλύτερο από τα 11 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου και γεννήθηκε στην Ικαρία το 1958.

Ήταν ένα από τα μέλη της λεγόμενης «δεύτερης γενιάς» της οργάνωσης και φαίνεται ότι στρατολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το ψευδώνυμο του στην οργάνωση, ήταν «Μανώλης».

Στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σάββα Ξηρό το 1986. Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση.

Όπως έχει παραδεχτεί συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομηχάνου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).

Επιπλέον, ο Χριστόδουλος Ξηρός συμμετείχε στις απόπειρες κατά των Γ. Πέτσου (8/5/89), Β. Βαρδινογιάννη (20/11/90) και Ι. Παλαιοκρασσά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments