Ελλάδα

Κορωνοϊός Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλη η θνητότητα στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλη η θνητότητα στις ΜΕΘ
Κορωνοϊός Βόρεια Ελλάδα: Θερίζει ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, με το Σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τα κρούσματα και οι πολίτες που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται συνεχώς ενώ οι κλίνες είναι κατειλημμένες. Ίδια είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία στις υπόλοιπες περιοχές, με τη θνητότητα να είναι μάλιστα μεγάλη.

“Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση απογοητευτική. Δεν υπήρξε καμία κάμψη των προερχόμενων ασθενών. Προήλθαν πάνω από 160 ασθενείς ύποπτα κρούσματα, οι οποίοι περίμεναν 10 ώρες να εξυπηρετηθούν, όπως συμβαίνει και σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων” περιγράφει στο pagenews.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος, και συνεχίζει:

“Εισήχθησαν 110 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπήρχαν κρεβάτια και ασθενείς με κορωνοϊο που ήδη νοσηλευόνταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”. Ερχόταν γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές. Από μη επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκεί από τα νοσοκομεία διακομίσθηκαν σε επιταγμένες κλινικές”.

“Τι επίταξη είναι αυτή; Είναι τραγικές αυτές οι καταστάσεις για τους ασθενείς” τονίζει.

Παράλληλα, εξηγεί τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ: “Στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ υπήρξαν 3 κενές κλίνες, καθώς έφυγαν από τη ζωή και οι 3 ασθενείς. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξαναγέμισαν από διακομιδές. Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών”. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών, που αναφέρουν ότι καρδιοχειρουργικές μονάδες έχουν μετατραπεί σε ΜΕΘ Covid-19. “Έχουμε μάθει οι ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί να βγαίνουν ζωντανοί και τώρα να τους θερίζει ο ιός” λένε οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκπέμπει “SOS”:

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ) στο νοσοκομείο της πόλης παθολογικά περιστατικά παραμένουν μέσα στις κλινικές Covid -19. Επίσης, κάνει λόγο για μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική Covid-3, όπου παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. “Οι αντοχές του νοσοκομείου μας είναι πλέον οριακές αλλά και επικίνδυνες ” τονίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η ΜΕΘ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω Covid-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη ΜΑΦ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων.

Οι 9 κλίνες ΜΕΘ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε. Σήμερα έχουμε λοιπόν 21 ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται) 7 κλίνες στη Μονάδα Εδικών Λοιμώξεων και 4 κλινικές Covid -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς)

Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές Covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς, τότε τι νοείται διασπορά;

Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από κορωνοϊό και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση. Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments