Διεθνή

Χωριό της Αυστρίας που λέγεται Fucking αλλάζει το όνομά του

Χωριό της Αυστρίας που λέγεται Fucking αλλάζει το όνομά του
Χωριό Αυστρίας: Αλλάζει όνομα γιατί οι κάτοικοι θεωρούν ότι δημιουργούνται λάθος συνειρμοί.

Χωριό στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα, στις Άλπεις βόρεια του Σάλτσμπουργκ, έχει το όνομα «Fucking» αλλά φαίνεται ότι αυτό θα πάψει να ισχύει καθώς οι κάτοικοι επιθυμούν να αλλαχθεί η ονομασία του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ίσως όπως θα φανταζόταν κανείς, οι κάτοικοι γίνονται αποδέκτες ειρωνικών σχολίων από τους συνειρμούς που δημιουργούνται καθώς σε μια άλλη γλώσσα έχει διαφορετική σημασία.

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021», ανέφερε στη γραπτή απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα αλλά δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα, ο Αντρέα Χόλζνερ, ο συντηρητικός δήμαρχος του δήμου Τάρσντορφ, στον οποίο ανήκει το χωριό, βόρεια του Σάλτσμπουργκ, κοντά στα σύνορα με μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τη Γερμανία.

Έτσι, το χωριό των εκατό κατοίκων που ονομάζεται «Fucking» (Φούκινγκ στην αυστριακή προφορά), αλλάζει όνομα γιατί οι κάτοικοι θεωρούν ότι δημιουργούνται λάθος συνειρμοί στην αγγλική γλώσσα. Όπως αναφέρεται, οι περίπου εκατό κάτοικοι του χωριού συχνά αγανακτούσαν από όσους ταξίδευαν τα τελευταία χρόνια στο σημείο μόνο και μόνο για να κλέψουν τις πινακίδες με την ονομασία του χωριού, ή για να τραβήξουν άσεμνες φωτογραφίες δίπλα σε αυτές και να τις αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιβεβαιώνω ότι όντως το τοπικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση. Δεν θα πω τίποτε άλλο σχετικά με αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χόλζνερ στο Reuters. Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού «ευνοείται» στην αγγλική γλώσσα. Μάλιστα, το 2018, ο ιστότοπος ερωτικού περιεχομένου Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του «Fucking» και σε πόλεις με ονόματα όπως Titz στη Γερμανία ή Big Beaver στην Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments