Πολιτική

Πιερρακάκης για SMS: «Δεν έχει συζητηθεί έβδομος κωδικός»

Πιερρακάκης για SMS: «Δεν έχει συζητηθεί έβδομος κωδικός»
Πιερρακάκης για SMS: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα μηνύματα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Τέλος στις φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να βάζει «κόφτη» στα SMS στο 13033 έβαλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα SMS, τα οποία είναι άλλωστε, ισοδύναμα με το χαρτί» ξεκαθάρισε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αν έρχεται και έβδομος κωδικός  μετακίνησης σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός έκανε ειδική μνεία και στον τρόπο εμβολιασμού των πολιτών. «Το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού. Το τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη» είπε και ενημέρωσε πως οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών είναι τρεις:

  • Τηλεφωνικό κέντρο: Ενημέρωση των πολιτών δια τηλεφώνου
  • Πλατφόρμα για ραντεβού: Εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού
  • Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

«Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές»

Με αφορμή τον εμβολιασμό, ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε τους πολίτες να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα, όπου «δηλώνεται και διεύθυνση, συνεπώς το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται, θα είναι κοντά στον κάθε πολίτη». «Ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», ανέφερε.

Αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις πλατφόρμες, εξήγησε ότι η ψηφιακή επικαιροποίηση είναι «αντανάκλαση του χαρτιού» και τόνισε ότι, «γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια να περάσουμε στον 21ο αιώνα». Τέλος, σε ερώτηση που του τέθηκε για το πλήθος των SMS μετακίνησης που στέλνονται από τη βόρεια Ελλάδα, που παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά, απάντησε πως «ηθελημένα έχουμε μόνο τον ημερήσιο όγκο των SMS και δεν κρατάμε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα του πολίτη».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments