Διεθνή

Μαραντόνα: Οι Αρχές στην Αργεντινή εξετάζουν ενδεχόμενο αμέλειας στον θάνατό του

Μαραντόνα: Οι Αρχές στην Αργεντινή εξετάζουν ενδεχόμενο αμέλειας στον θάνατό του
Μαραντόνα: Ο θάνατος του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Τώρα όλα δείχνουν ότι οι Αρχές στην Αργεντινή θα εξετάσουν αν υπήρξε αμέλεια και θα καταλογίσουν τις ευθύνες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), που επικαλείται στενό μέλος της οικογένειας του Ντιέγκο Μαραντόνα, δικαστικές πηγές στην Αργεντινή αναφέρουν ότι έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει ιατρική αμέλεια στον θάνατο του Αργεντινού μάγου της μπάλας.

«Υπάρχουν ήδη παρατυπίες», δήλωσε στενό μέλος της οικογένειας στο AFP, τη στιγμή που ο δικηγόρος και φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, ισχυρίστηκε λίγες ώρες μετά τον θάνατό του ότι τα ασθενοφόρα χρειάστηκαν μισή ώρα για να φτάσουν στο σπίτι του και προειδοποίησε ότι θα φτάσει «ως το τέλος» για να δικαιωθεό ο Ντιεγκίτο.

Μία προκαταρκτική έκθεση αυτοψίας αναφέρει ότι ο θάνατος του 60χρονου Μαραντόνα προήλθε από «οξύ πνευμονικό οίδημα και επιδείνωση χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας» το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ η εισαγγελία βρίσκεται εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, του ιατρικού του φακέλου καθώς και των καταγραφών από τις κάμερες στην περιοχή όπου ζούσε ο Αργεντινός θρύλος τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Τι ανέφερε την ημέρα του θανάτου του ο Ματίας Μόρλα

«Σήμερα είναι μέρα πόνου και θλίψης. Νιώθω την απώλεια ενός φίλου, τον οποίο τίμησα με πίστη και υποστήριξη μέχρι την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις.

Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος. Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος. Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφέ».

Δείτε την ανάρτηση του φίλου και δικηγόρου του Ντιέγκο στο Twitter

Για το θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και ο γιατρός, Αλφρέντο Καέ, ο οποίος ήταν στο πλευρό του Μαραντόνα για πολλά χρόνια. Ο ίδιος άφησε αιχμές για το γεγονός πως μετά την εγχείρηση στην οποία επεβλήθη, του έδωσαν εξιτήριο.

«Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πληροφορηθεί πρόσφατα ότι «ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».

Τι είπαν οι νοσηλευτές που τον φρόντιζαν

Δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ρικάρντο, ο νοσηλευτής που είχε αναλάβει την φροντίδα του Μαραντόνα κατέθεσε στον εισαγγελέα πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο Μαραντόνα ήταν ζωντανός. Γεγονός στο οποίο συναινεί και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια της περίθαλψης του εκλιπόντος μέχρι τις 12 π.μ.

Η εφημερίδα Clarin, σε ρεπορτάζ της σημειώνει πως οι δυο νοσηλευτές του θρύλου της Νάπολι και της Εθνικής Αργεντινής διαψεύδουν ότι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο.

Σε δήλωσή της η νοσοκόμα υποστήριξε ότι την ώρα που ανέλαβε βάρδια, ο Μαραντόνα ανέπνεε και έδειχνε σημάδια ζωής. Αυτό ανατρέπει τον ισχυρισμό του ανιψιού του, αφού εκείνος για τελευταία φορά ισχυρίστηκε ότι τον είχε δει στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.

Στη μαρτυρία της νοσοκόμας, αναφέρεται πως στο σπίτι ήταν ο ανιψιός του Μαραντόνα, ο βοηθός του, Ντιέγκο Μάξι Πομάργκο, ένας άνδρας της ασφάλειας και ένας μάγειρας. Στις 11:30 το πρωί έφτασαν εκεί ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ. Όπως ανέφερε, πήγαν στο δωμάτιο του Μαραντόνα για να τον ξυπνήσουν, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε. Τότε ζήτησαν από τον ανιψιό και τον βοηθό του Ντιέγκο να μπουν στο δωμάτιο.

«Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν σημεία ζωής, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον επαναφέρουν με CPR», αναφέρεται σε μαρτυρία που ήδη κάνει τον γύρο των ΜΜΕ της Αργεντινής.

Σύμφωνα με αυτές, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, προσπάθησαν κι αυτοί να τον επαναφέρουν, χρησιμοποίησαν αδρεναλίνη και ατροπίνη, αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Επίσης, διαψεύστηκε η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κατήγγειλε ο δικηγόρος Μόρλα, καθώς επιβεβαιώθηκε πως χρειάστηκε 11 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments