Πολιτική

ΚΙΝΑΛ τεστ κορωνοϊού: Έκθετη η κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά

ΚΙΝΑΛ τεστ κορωνοϊού: Έκθετη η κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά
ΚΙΝΑΛ τεστ κορωνοϊού: Κριτική για την ποιότητα των τεστ από τα ιδιωτικά εργαστήρια αλλά και για το κόστος τους, ασκεί το κόμμα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνειδητά λειτουργεί υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει διατίμηση στα τεστ κορωνοϊού σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ, που υπογραμμίζει ότι η πολιτική της σε αυτό το θέμα συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος, οι πολίτες έχουν χρεωθεί με εκατομμύρια ευρώ για αμφίβολης ποιότητας τεστ από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς», αναφέρει η ανακοίνωση. Η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει.

Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση

«Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε;», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής κι όπως αναφέρει ανακοίνωση Γραφείου Τύπου « οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ. Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας».

Καταλογίζει δε στη κυβέρνηση πως ότι έκανε το έκανε απολύτως συνειδητά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό» σημείωσε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Πλαφόν επιβάλλει η κυβέρνηση – Τι ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Με το δεύτερο κύμα πανδημίας να βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εχθες (27/11/2020) κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ορίζει ανώτατη τιμή στα τεστ κορονοϊού. Μίλησε για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων, ανακοινώνοντας πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταμπουλίδης, ως ανώτατη τιμή για μοριακό έλεγχο ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ για τα rapid test ορίζονται τα 10 ευρώ.

«Μέλημά μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments