Ελλάδα

Άρση lockdown Ελλάδα: Μόνο υπό αυτή τη συνθήκη θα βγούμε από την καραντίνα – Τι δήλωσε ο Εξαδάκτυλος

Άρση lockdown Ελλάδα: Μόνο υπό αυτή τη συνθήκη θα βγούμε από την καραντίνα – Τι δήλωσε ο Εξαδάκτυλος
Άρση lockdown Ελλάδα: «Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και «αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα».

Μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα υπάρξει άρση του lockdown και θα πρέπει να βγούμε από την καραντίνα αλλά αυτό οπωσδήποτε δεν είναι εφικτό στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

«Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», τόνισε στις δηλώσεις στην ΕΡΤ3. Εξάλλου, «αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα». Επίσης, ο κος Εξαδάκτυλος επεσήμανε πάντως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων.

Πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι;

Διασωληνωμένοι είναι 603 συμπολίτες μας, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 65 έτη. Οι 162 (26.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 575 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1193 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 104227, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

Τα 4879 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27746 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2321 θανάτους συνολικά στη χώρα. 935 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τα νοσοκομεία με το Σύστημα Υγείας να δέχεται πολλή πίεση. «Ουδέποτε και σε καμία περίπτωση το ιατρικό προσωπικό δεν προέβη σε διαλογή περιστατικών προς διασωλήνωση» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, διαψεύδοντας σχετικές αναφορές τις οποίες θεωρεί «fake news».

Σχολιάζοντας τις αναφορές αυτές, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος επισημαίνει ότι «προσβάλλουν βάναυσα το νοσοκομείο και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για να προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα σε όλους τους ασθενείς μας και είναι υπερήφανο που έχει καταφέρει, κάτω από ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, να μην αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο».

Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις, σημειώνοντας πως όταν η διασπορά τους «έχει μικροπολιτικά και μικροκομματικά κίνητρα που αγνοούν την προσπάθεια που καταλαμβάνει το προσωπικό του Γ.Ν. Πέλλας, είναι απλά μια αποτυχημένη προσπάθεια τρομοκράτησης του πληθυσμού, την ώρα που όλος ο νομός ενωμένος δίνει τη μάχη στο πλευρό του νοσοκομείου μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments