Διεθνή

Τραμπ εκλογές: Σκέφτεται να καταθέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024

Τραμπ εκλογές: Σκέφτεται να καταθέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024
Τραμπ εκλογές: Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σκέφτεται να κατέβει ξανά ως υποψήφιος το 2024.

Μπορεί να έχασε στις πρόσφατες εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κατέβει ξανά για υποψήφιος το 2024. Σύμφωνα με το The Daily Beast, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας μελετά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές και ενδέχεται να το ανακοινώσει την ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου 2021.

Το συγκεκριμένο site επικαλείται ενημερωμένες πηγές. Ο Τραμπ συζητά με συμβούλους και έμπιστα πρόσωπα το συγκεκριμένο σχέδιο παρότι ως τις εκλογές αυτές μένουν σχεδόν τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX για λογαριασμό της εφημερίδας The Hill. Ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος συνεχίζει να μην αναγνωρίζει ως σήμερα την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και να καταγγέλλει, χωρίς να έχει παρουσιάσει αποδείξεις, ότι έχει διαπραχθεί νοθεία.

Οι αμερικανικές πολιτείες θα πρέπει να επικυρώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ως τη 12η Δεκεμβρίου. Τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος θα ψηφίσουν στις πολιτείες τους τη 14η Δεκεμβρίου. Την 6η Ιανουαρίου 2021, σε συνεδρίαση της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των εκλεκτόρων και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Την 20ή Ιανουαρίου, ο εκλεγμένος πρόεδρος θα ορκιστεί και θα αναλάβει την εξουσία.

«Αυτογκόλ» στο Γουισκόνσιν

Εν τω μεταξύ, η ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στη μεγαλύτερη κομητεία του Γουισκόνσιν, που απαίτησε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Το αποτέλεσμά της ήταν ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να κερδίσει κι άλλες ψήφους.

Μετά την ανακαταμέτρηση στην κομητεία Μιλγουόκι, ο Μπάιντεν πήρε άλλες 132 ψήφους, επί συνόλου σχεδόν 460.000. Συνολικά, στον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα δόθηκαν άλλες 257 ψήφοι έναντι επιπλέον 125 του Τραμπ.

Η εκστρατεία του Τραμπ απαίτησε να γίνει ανακαταμέτρηση στις δύο πολυπληθέστερες κομητείες στο Γουισκόνσιν, που παραδοσιακά αποτελούν οχυρά των Δημοκρατικών, αφού ηττήθηκε στην πολιτεία με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων. Οι δύο διαδικασίες ανακαταμέτρησης θα κοστίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ. Η κομητεία Ντέιν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τη δική της σήμερα Κυριακή.

Συνολικά, ο Μπάιντεν επικράτησε στις εκλογές εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες — αρκετά περισσότερους από τους 270 που χρειαζόταν — έναντι 232 του Τραμπ. Ο Δημοκρατικός κέρδισε επίσης με μεγάλη διαφορά (πάνω από 6 εκατομμύρια) σε αριθμό ψήφων, κάτι πάντως που με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα δεν έχει πρακτική αξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments