Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πήρε εξιτήριο μετά από 12 ημέρες νοσηλείας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πήρε εξιτήριο μετά από 12 ημέρες νοσηλείας
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εξιτήριο μετά από 12 ημέρες νοσηλείας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τελείωσε όπως φαίνεται η περιπέτεια υγείας που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό που νοσηλευόταν. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύτηκε στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, με την κατάστασή του να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, όπως ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο σήμερα στις 15:45, μετά από νοσηλεία δώδεκα (12) ημερών.»

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), για προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας (82 ετών). Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και ο επίσης θετικός στον κορωνοϊό, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Την θεραπεία και των δύο ανέλαβε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε τεθεί σε καραντίνα, προληπτικά στις 11 Νοεμβρίου, αφού συνοδικοί ιεράρχες που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί στον ιό. Ήταν αρνητικός τόσο στα rapid, όσο και στα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και στο τεστ που έκανε πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, διαγνώσθηκε θετικός το βράδυ της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε. Γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαίο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου

Ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως προβλέπεται σε κάθε νοσούντα του κορωνοϊού. Αναφορικά με τη θεραπεία που του χορηγείται, για την οποία έγιναν ιδιαίτερες αναφορές τις προηγούμενες ημέρες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών.

Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει «εξειδικευμένης» ή «προνομιακής» μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments