Πως Να

Πώς να στείλω γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Πώς να στείλω γράμμα στον Άγιο Βασίλη
Η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου έφτασε, με τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών να περιμένει τα γράμματά τους.
Η πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου έφτασε, με τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών να περιμένει τα γράμματά τους.

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι εδώ. Μπορεί να ζούμε σε ρυθμούς κορωνοϊού όμως η μαγεία των Χριστουγέννων δεν μπορεί να λείψει. Μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα και ετοιμάζουν το γράμμα τους για τον Άγιο Βασίλη. Μάλιστα, τα ΕΛΤΑ δίνουν το σύνθημα της έναρξης της φετινής αποστολής των γραμμάτων προς τον αγαπημένο του Άγιο.

Μετά την κυκλοφορία των γιορτινών γραμματοσήμων, που έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ταχυδρομεία και ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Έτσι, τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας για 29η χρονιά τα γράμματα των μικρών αλλά και των μεγάλων.

Στην πλειοψηφία τους τα γράμματα είναι πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές των δώρων. Υπάρχουν όμως και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Άλλα είναι αστεία, άλλα συγκινητικά, άλλα συναισθηματικά. Όλα αυτά, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και, στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Τα παιδιά παίρνουν απάντηση:

Στην φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Επίσης τα ΕΛΤΑ απαντώντας στα ερωτήματα των αποστολέων σχετικά με το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site ΕΔΩ. Μπείτε σε αυτό για να δείτε: κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψετε το δικό σας γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments