Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ιεράρχησαν τα κέρδη στον τουρισμό και τις μεταφορές, πάνω από την υγεία και τη ζωή

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ιεράρχησαν τα κέρδη στον τουρισμό και τις μεταφορές, πάνω από την υγεία και τη ζωή
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πιστεύουμε ότι η πάλη για την υγεία του λαού δένεται με την πάλη για την επιβίωσή του, για να έχουν όλοι εισόδημα, να απαλλαγούν από χρέη, πλειστηριασμούς, να μην φορτωθούν με νέα βάρη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη ολόπλευρη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, «τα παζάρια και δωράκια στους ιδιώτες κλινικάρχες» καθώς και την άρνησή της «να επιβάλει και να ελέγξει την εφαρμογή μέτρων στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς».

Η κυβέρνηση, όπως σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», «παραμέρισε τα… όπλα που έδωσε ο λαός με τη στάση του, αγνόησε τις προτάσεις μας, ιεράρχησε τα κέρδη των ομίλων στον τουρισμό και τις μεταφορές, πάνω από την υγεία και τη ζωή, με τις γνωστές συνέπειες, που και οι υπουργοί της πλέον παραδέχονται».

«Πιστεύουμε ότι η πάλη για την υγεία του λαού δένεται με την πάλη για την επιβίωσή του, για να έχουν όλοι εισόδημα, να απαλλαγούν από χρέη, πλειστηριασμούς, να μην φορτωθούν με νέα βάρη, όπως συγκεκριμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ. Αντί για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων η κυβέρνηση φέρνει συνεχώς νέα πακέτα διάσωσης κάποιων ομίλων, όπως συνέβη με όμιλο των αερομεταφορών» αναφέρει ο κος Κουτσούμπας.

Όπως επισημαίνει, «το γεγονός ότι δεν έχουμε φτάσει στα ακόμη πιο τραγικά επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για το οποίο κυνικά και μακάβρια πανηγυρίζουν οι υπουργοί, χρεώνεται και σε όλους όσοι χρόνια τώρα αντιπαλεύουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν, προβάλουν την ανάγκη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας».

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η πάλη, η κινητοποίηση, η διαμαρτυρία του λαού σαφώς προσαρμόζεται, αλλά ούτε αναστέλλεται, ούτε απαγορεύεται. Όπως ακριβώς η ίδια η κυβέρνηση δεν αναστέλλει το αντιλαϊκό της έργο, αλλά αντίθετα βλέπουμε να το επιταχύνει, ποντάροντας στην πανδημία, που την αντιμετωπίζει ως μια… χρυσή ευκαιρία να επιβάλλει φίμωτρο στο λαό. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι συμβολικές, έτσι κι αλλιώς φέτος, εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, παρά το όργιο καταστολής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments