Αθλητισμός

Λιούις Χάμιλτον: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωταθλητής της Formula 1

Λιούις Χάμιλτον: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωταθλητής της Formula 1
Λιούις Χάμιλτον: Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος ο Βρετανός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε το έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Η φετινή σεζόν είναι σπουδαία για τον Βρετανό καθώς κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ σε νίκες, παρουσίες στο βάθρο και φυσικά στους παγκόσμιους τίτλους. Αυτή τη στιγμή ο 35χρονος είναι, βάση αριθμών, ο κορυφαίος στην ιστορία της Formula 1. Παρά τα όσα έχει πετύχει παραμένει πεινασμένος για περισσότερες νίκες.

Αυτό αποδείχθηκε και στο πρόσφατο grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Χάμιλτον κυριάρχησε και πάλι προσθέτοντας στο ενεργητικό του την 95η νίκη της καριέρας του. Ωστόσο θα χάσει το δεύτερο συνεχόμενο αγώνα που θα γίνει στο Μπαχρέιν. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και όπως είναι λογικό θα πρέπει να μπει σε καραντίνα και θα χάσει σίγουρα το grand prix της Κυριακής και όλο το αγωνιστικό τριήμερο.

Οι ανακοινώσεις από FIA και Mercedes

Η FIA εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα επιβεβαιόνοντας ότι ο Χάμιλτον έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. “Η FIA, η Formula 1 και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τα τεστ κορωνοϊού που έγιναν μετά τον αγώνα έδειξαν ότι το Λιούις Χάμιλτον είναι θετικό στον ιό. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλά και όσα ισχύουν στη χώρα του Μπαχρέιν, έχει μπει σε απομόνωση. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών. Οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ήδη γίνει και δεν θα επηρεαστεί ο επόμενος αγώνας από αυτό το ζήτημα”.

Από την πλευρά της η Mercedes πρόσθεσε: ” Η Mercedes-AMG Petronas F1 Team ανακοινώνει ότι ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και δεν μπορεί να πάρει μέρος στον επόμενο αγώνα. Ο Λιούις έκανε όλα τα απαραίτητα τεστ και είχαν βγει αρνητικά. Ωστόσο τη Δευτέρα ξύπνησε και παρουσίασε ήπια συμπτώματα στη συνέχεια βγήκαν τα αποτελέσματα του πρόσφατου τεστ που έδειξαν ότι είναι θετικός”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Η ομάδα ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τον οδηγό που θα πάρει τη θέση του Χάμιλτον στον επόμενο αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments