Διεθνή

ΗΠΑ Σκοτ Άτλας: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Τραμπ για τον κορωνοϊό – Ήταν αρνητής της μάσκας

ΗΠΑ Σκοτ Άτλας: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Τραμπ για τον κορωνοϊό – Ήταν αρνητής της μάσκας
ΗΠΑ Σκοτ Άτλας: «Πάντοτε βασίστηκα στα πιο πρόσφατα και επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα ή επιρροή» σημείωσε ο Σκοτ Άτλας.

Παρελθόν από σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί ο Δρ. Σκοτ Άτλας, με τον ίδιο να ανακοινώνει την παραίτησή του χθες, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Πρόκειται για ένα πολύ αμφιλεγόμενο μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της πανδημίας στον Λευκό Οίκο, το οποίο συγκρότησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Γράφω αυτές τις γραμμές για να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του ειδικού συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ», αναφέρει η επιστολή του Δρ. Άτλας, με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου, την οποία ανέβασε και στον λογαριασμό του στο Twitter (@ScottWAtlas) αφού είχε ήδη διαρρεύσει στον Τύπο.

Η ανάρτησή του:

“Πάντοτε βασίστηκε στα πιο πρόσφατα και επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία”

«Εργάστηκα σκληρά με μόνο έναν στόχο: να σωθούν ζωές και να βοηθήσω τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν αυτή την πανδημία», σημείωσε ο Δρ. Άτλας και πρόσθεσε ότι «πάντοτε βασίστηκε στα πιο πρόσφατα και επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα ή επιρροή». Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η ειδική σύμβαση 130 ημερών του 65χρονου ειδικού στη νευροραδιολογία έληγε αυτή την εβδομάδα. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Δρ. Άτλας πάντως αμφισβητήθηκε έντονα από την επιστημονική κοινότητα και ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας, διότι παίρνει θέσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων και της χρήσης μάσκας. «Είναι αποτελεσματικές οι μάσκες; Όχι», είχε γράψει στο Τwitter τον Οκτώβριο, προτού η διαχείριση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήσει ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό, χαρακτηρίζοντάς το παραπλανητικό.

Ο γιατρός υποστήριξε εξάλλου ότι τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα ήταν «πολύ επιζήμια» για τους Αμερικανούς, παροτρύνοντας τους κατοίκους της πολιτείας Μίσιγκαν, όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 9.500 ανθρώπους, να «διαδηλώσουν» εναντίον τους. Τα μέτρα είναι «επική αποτυχία», διατεινόταν. Tονίζεται τέλος, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού στον κόσμο, με πάνω από 267.000 θανάτους και πάνω από 13,5 εκατομμύρια κρούσματα, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments