Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Δημοσκόπηση Interview: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό
Δημοσκόπηση Interview: Η εταιρεία έκανε την έρευνα για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση δίνει στις 17,1 μονάδες τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αν την Κυριακή είχαμε εκλογές. Οι πολίτες απάντησαν και σε μια σειρά ερωτήσεις για τον κορωνοϊό. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη νέα αυτή δημοσκόπηση ανέρχονται σε 1.105 άτομα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε αντίθεση με το 48% που απάντησε λίγο ή καθόλου.

Σε σχέση με το ποια από τα μέτρα του lockdown είναι αυτά που τους προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία, στην πρώτη θέση με ποσοστό 55% βρέθηκε το κλείσιμο της αγοράς και ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 48% η απαγόρευση των μετακινήσεων.

Το γεγονός ότι έχουν χαθεί με φίλους και συγγενείς φαίνεται πως δυσκολεύει περισσότερο τους πολίτες εν μέσω πανδημίας αφού σε ποσοστό 65% απάντησαν πως αυτή είναι η πιο σοβαρή επίπτωση πάνω τους στην καραντίνα.

Στην ερώτηση αν έχει τύχει να παραβιάσουν κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν συμμόρφωση των πολιτών καθώς το 79% απάντησε όχι ή μάλλον όχι.

Το 72& έχει την άποψη πως τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία.

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στους πολίτες η νόσος Covid-19 σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview, καθώς το 53% απάντησε πως τους ανησυχεί ο κορωνοϊός περισσότερο από την πορεία της οικονομίας.

Παρ’ όλη την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με την πανδημία, οι πολίτες δείχνουν να είναι αισιόδοξοι για την νέα χρονιά σε ποσοστό 48%.

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, το 76% απάντησε πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσουν, καθώς αυτό θα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση της αξιολόγησης των πολιτικών προσώπων για τα οποία ερωτήθηκαν, οι πολίτες έβαλαν τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Αν την επόμενη Κυριακή, έπρεπε να ψηφίσουν, το 39,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 22% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Το 6,9% θα προτιμούσε το ΚΙΝΑΛ, το 5,1 % θα επέλε την Ελληνική Λύση, το 4,7% θα ψήφιζε ΚΚΕ, το 2,7% το ΜέΡΑ25, ενώ το 6,1% θα επέλεγε να ψηφίσει άλλο κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments