Αθλητισμός

Ομόνοια – ΠΑΟΚ: 2-1

Ομόνοια – ΠΑΟΚ: 2-1
Ομόνοια - ΠΑΟΚ: Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε το ματς στην Κύπρο.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε στο 9′ με τον Κακουλλή, ισοφάρισε στο 39′ ο Τζόλης, αλλά στο 84′ η Ομόνοια σκόραρε από πέναλτι με τον Γκόμεθ, το οποίο παραχώρησε ο Ελ Καντουρί, και έφτασε στη νίκη.

Να σημειώσουμε ότι στο άλλο ματς του ομίλου η Αϊντχόφεν με γκολ του Μάλεν νίκησε τη Γρανάδα και έτσι εξασφάλισε και αυτή την πρόκριση. Ανοιχτή παραμένει η πρώτη θέση του ομίλου. Ο ΠΑΟΚ στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στη Γρανάδα στην Τούμπα, θα κυνηγήσει βαθμούς για τον ίδιο και την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αφού από την αρχή η άμυνά και ο τερματοφύλακάς του έδειξαν αστάθεια. Οι φάσεις του 2′ και του 3′ αποτέλεσαν προειδοποιητικά σημάδια.

Στην πρώτη περίπτωση ο Ζίβκοβιτς έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ και ο Χούμποτσαν σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα σε παράλληλη σέντρα και απομακρύνθηκε τελευταία στιγμή μετά από νέο παράλληλο γύρισμα του Λοϊζου από την απέναντι πλευρά. Στο 9′ ωστόσο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την κακή του αμυντική λειτουργία με γκολ. Κανείς δεν πήγε πάνω στον Σενέ όταν αυτός βρέθηκε με χώρο στη διάθεσή του έξω από την περιοχή. Ο επιθετικός της Ομόνοιας σούταρε συρτά, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει αλλά τον Κακουλή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά και να ανοίγει το σκορ για την Ομόνοια.

Το γκολ άργησε να «ξυπνήσει» τον ΠΑΟΚ, που βρήκε επιθετικό ρυθμό μόνο μετά το 20ό λεπτό, κλείνοντας την Ομόνοια στο δικό της μισό. Ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου, Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας του με σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 23′. την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ροντρίγκο στο 26′, ήταν όμως εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και πίεζε, κυρίως από τη δεξιά πλευρά όπου ο Ζίβκοβιτς τραβούσε πάνω του άμυνα και ο Ουαγκέ ανέβαινε συνεχώς από τα μπακ δημιουργώντας υπεραρυθμία.

Στο 34′ ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ, όμως στο 39′ ήρθε το γκολ που ο ΠΑΟΚ άξιζε βάσει της εικόνας του ματς. Ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί… έκρυψαν την μπάλα, αλλάζοντάς την τρεις φορές μεταξύ τους σε μικρό χώρο. Ο Μαροκινός έδωσε στον Τζόλη και αυτός «έγραψε» το 1-1 με δεξί σουτ στην κίνηση!

Στο 47′ ο Ελ Καντουρί έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή, αδυνατώντας να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά-πάσα του Βαρέλα. Στο 50′ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να φτάσει κοντά στο γκολ με διπλή ευκαιρία. Ο Κρέσπο έκανε λάθος και ο Σενέ έφυγε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε τον Σενέ και στην επαναφορά ο Τζιωνής έπιασε δυνατό σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να αλλάζει πορεία στην μπάλα, που κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 55′ ο Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σουτ του Μουργκ και ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να επωφεληθεί όμως δεν κατάφερε να τον πλασάρει στην επαναφορά, ενώ στο 68′ ο Τζόλης έκανε κακή επιλογή μετά από ωραία ενέργεια και γέμισμα του Ζίβκοβιτς στέλνοντας την μπάλα άουτ με «άτσαλο» σουτ αντί να κοντρολάρει. Στο 78′ ο Ροντρίγκο έκανε παράλληλο γύρισμα, με τον Σφιντέρσκι να μη βρίσκει τη μπάλα προτού το σουτ του Γιαννούλη σταματήσει σε σώματα αμυντικών.

Όλα γκρεμίστηκαν για τον ΠΑΟΚ στο 84′ εξαιτίας δύο κάκιστων ενεργειών του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός πιέστηκε στον χώρο του κέντρου και έχασε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Λοΐζου μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ελ Καντουρί να πέφτει άτσαλα επάνω του. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γκόμεθ και έκανε το 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους και άφησε τον Δικέφαλο εκτός συνέχεια στο Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων

OMONOIA (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλος, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59′ Λέτσιακς), Λοΐζου (85′ Ασαντέ), Τζιωνής, Γκόμες (59′ Κούσουλος), Κακουλλής (21′ λ.τρ Σεχού), Σενέ (59′ Ντούρις).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46′ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46′ Μουργκ) , Τσιγγάρας (79′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments