Ελλάδα

Υπέρ-Εισαγγελία Διαφθοράς: Επικεφαλής τέθηκε ο Χρήστος Μπαρδάκης

Υπέρ-Εισαγγελία Διαφθοράς: Επικεφαλής τέθηκε ο Χρήστος Μπαρδάκης
Υπέρ-εισαγγελία Διαφθοράς: Επελέγη ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης, εισαγγελέας εφετών, επελέγη ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως επικεφαλής της νέας Υπέρ-Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέλεξε τον κ. Μπαρδάκη, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος με αναπληρώτρια την εισαγγελέα Εφετών Κυριακή Στεφανάτου.

Τα τακτικά μέλη

Ως τακτικά μέλη της νέας Εισαγγελίας επελέγησαν οι εισαγγελείς εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης (είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πειραιά). Αναπληρωτές τους επελέγησαν οι Παναγιώτη Φάκου, είχε διατελέσει προϊσταμένη και στην Εισαγγελία της Αθήνας, ο Δημήτριος Πιέρρος και η Ελένη Μαυροπούλου.

Από τον πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) επελέγησαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αντωνία Γεωργίου και Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισσάριος Χολής και Μιχαήλ Μιχαλόπουλος (όλοι από την Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη οι Σοφία Διπλοίδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά. Επίσης, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα εφετών Σταματίνα Περιμένη.

Ποιος είναι ο Χρήστος Μπαρδάκης

Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που συναντάμε τον εισαγγελικό λειτουργό είναι η Siemens. Ο κ. Μπαρδάκης ήταν μεταξύ των γνωμοδοτούντων εισαγγελέων όταν η υπόθεση πέρασε το 2009, μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων, στην ανάκριση. Ο ανακριτής που χειριζόταν τότε την δικογραφία ήταν ο Νίκος Ζαγοριανός.

Ένα χρόνο περίπου μετά ο κ.Μπαρδάκης θα βρεθεί ως εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δικάσει το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδόθηκε η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2007.

Το 2012 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον επιλέγει ως αντικαταστάτη του Παναγιώτη Πούλιου στο νευραλγικό πόστο του εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Πέντε χρόνια μετά το 2017 ο κ. Μπαρδάκης προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο να δικαστούν συνολικά 17 άτομα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και να απαλλαγούν άλλα 9 στην υπόθεση που αφορά την υπογραφή της σύμβασης για τα «ιπτάμενα ραντάρ».

Το 2019 προάγεται σε εισαγγελέα εφετών, προαγωγή που του ανοίγει το δρόμο για την Οικονομική Εισαγγελία. Λίγο μετά, την ίδια χρονιά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την τοποθέτησή στη θέση του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα με επικεφαλής της Εισαγγελίας τη Μαριάννα Ψαρουδάκη. Την οποία στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2020, διαδέχτηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments