Κόσμος

ΠΟΥ κορωνοϊού: Μείωση κατά 27% των κρουσμάτων στην Ελλάδα – 13% μείωση στην Ευρώπη

ΠΟΥ κορωνοϊού: Μείωση κατά 27% των κρουσμάτων στην Ελλάδα – 13% μείωση στην Ευρώπη
ΠΟΥ κορωνοϊού: Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Π.Ο.Υ καταγράφει μετά από αρκετές εβδομάδες ανοδικών τάσεων, μείωση κατά 27% των κρουσμάτων με 12.913 περιπτώσεις σε αναλογία 1239 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων.
ΠΟΥ κορωνοϊού: Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Π.Ο.Υ καταγράφει μετά από αρκετές εβδομάδες ανοδικών τάσεων, μείωση κατά 27% των κρουσμάτων με 12.913 περιπτώσεις σε αναλογία 1239 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων.

Κατά 13% μειώθηκαν τα κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε την δημοσιότητα ο Π.Ο.Υ., σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Παρά όμως τη μείωση, η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 40% των νέων παγκόσμιων κρουσμάτων καθώς και το 50% του αριθμού των νέων θανάτων παγκοσμίως καθώς σχεδόν οι μισές χώρες της περιοχής εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Έτσι μόνο την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 35.000 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τους συνολικούς θανάτους στις 412.000.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Π.Ο.Υ καταγράφει μετά από αρκετές εβδομάδες ανοδικών τάσεων, μείωση κατά 27% των κρουσμάτων με 12.913 περιπτώσεις σε αναλογία 1239 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων, ενώ, συνεχίζεται η απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων, με 696 νέους θανάτους την τελευταία εβδομάδα. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του συνόλου των καταγεγραμμένων θανάτων από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την ενίσχυση του συστήματος υγείας σε εθνικό επίπεδο και ιδιαίτερα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο όπως την Θεσσαλονίκη, διασφαλίζοντας ότι κάθε ασθενής θα λαμβάνει την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες προσλήψεις περισσότερων εργαζομένων στον τομέα της υγείας όπως και οι διαδικασίες για αύξηση της ικανότητας των ΜΕΘ

Σε σχέση με τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στην Ιταλία με συνολικά 184.000 νέες περιπτώσεις ήτοι 3.000 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο, η Ρωσία με 180.000 κρούσματα και αναλογία 1200 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο, ακολουθούμενη από την Πολωνία με 130.000 κρούσματα, και αναλογία 3438 κρουσμάτων ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων.

Στην Τουρκία, οι ανοδικές τάσεις τόσο στα νέα κρούσματα όσο και στους θανάτους συνεχίστηκαν την τελευταία εβδομάδα, με πάνω από 47.000 νέες περιπτώσεις (560 νέες περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο) και πάνω από 1150 νέους θανάτους (14 νέοι θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο). Η χώρα σημείωσε αύξηση 58% σε νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, με την αύξηση των αριθμών να επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Προύσα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments