Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας και το πιο στενάχωρο είναι ότι έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ξεκινώντας την ομιλία του.

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις πρόσφατες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα με το ποδήλατό του.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για κυβέρνηση των Βερσαλλιών και για Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες που είναι μακριά από την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες» «Εσείς με αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας με αυτή τη στάση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη είστε μια κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Εσείς δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος πολίτης δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.»

«Είστε σε άλλο κόσμο»

Συμπεριφέρεστε σαν να είστε σε άλλο κόσμο, σαν να είστε αλλού, δίνετε την εντύπωση ότι βρίσκεται σε ένα άλλο σύμπαν τόσο οι υπουργοί όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είτε το κάνετε επειδή έχετε την επίγνωση ότι δίνοντας κρατικό χρήμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς κριτήρια έχετε διαμορφώσει μια ασυλία και δε σας ενδιαφέρει, είτε το κάνετε επειδή σας έχει καταλάβει το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας, είτε το κάνετε επειδή γράφετε στα παλιότερα των υποδημάτων σας το πώς περνάει σήμερα ο Έλληνας το ίδιο και το αυτό είναι. Βγάζετε μια εικόνα προκλητική».

Ο κ. Τσίπρας θύμισε τι του είπε ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να πει συγγνώμη στους πολίτες για το γεγονός ότι παραβίασε την καραντίνα και τα μέτρα.

Αναφέρθηκε από αυτό το βήμα σε μένα προσωπικά με τα εξής λόγια:

Έχετε πει μια κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, να ενθαρρύνετε τους πολίτες να κυκλοφορούν λιγότερο, να τηρούν τα μέτρα, να κρατούν τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις. Ποιος τα είπε αυτά; Ο κ. Μητσοτάκης και λίγες μέρες μετά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα, το lockdown, τα περιοριστικά μέτρα και χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς μάσκες, να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στο δρόμο στην Πάρνηθα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του, όταν γνωρίζει ότι ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό και να κάνει μοτοκρος και να δανείζεται μηχανή.

Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει προς τους πολίτες είτε την παρουσιάζουν είτε όχι τα μέσα ενημέρωσης και τα δελτία των 9. Εκεί έχετε πρεμούρα να πάρετε τηλέφωνο για να μην παίξουν το κατάντημα του πρωθυπουργού. Πρεμούρα να πάρετε τους κλινικάρχες και τις ιδιωτικές κλινικές να ανοίξουν οι ΜΕΘ δεν είχατε πρεμούρα. Το χειρότερο όλων δεν είναι ότι έσπασε την καραντίνα αλλά πως απαντήσατε σε αυτό το ατόπημα. Αντί να πείτε μια συγγνώμη εσείς βγήκατε και από πάνω να μας πείτε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κύριος Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα όχι επειδή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ούτε επειδή είναι αναίσθητος, αλλά επειδή είναι ανθρώπινος».

«Θα ζητήσετε συγγνώμη για τα πρόστιμα;»

Στη συνέχεια ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πρόστιμα που έχουν δοθεί σε πολίτες στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, ζητώντας από την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω και συγκρίνοντας αυτές τις παραβάσεις με τις παραβάσεις που όπως είπε έκανε ο πρωθυπουργός στην Πάρνηθα.

«Αυτές οι εικόνες που θελήσατε να αποκρύψετε είναι οι εικόνες που εξοργίζουν το μέσο πολίτη ο οποίος βιώνει ένα ιδιότυπο αυταρχισμό όλες αυτές τις μέρες. Δίνετε πρόστιμα σε μουσικούς του δρόμου στη Θεσσαλονίκη, ένα πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, δεύτερο πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση επειδή είχε στείλει SMS για εργασία, τρίτο πρόστιμο για κατάληψη δημόσιου χώρου, σύνολο 500 ευρώ στο μουσικό του δρόμου κι εσείς κάνετε μοτοκρός χωρίς μάσκα.

Στα Χανιά μητέρα στο μνήμα του παιδιού της απειλήθηκε με πρόστιμο. Στα Κρέστενα Ηλείας αστυνομική αθλιότητα, έκαναν έλεγχο αστυνομικοί έξω από την τράπεζα Πειραιώς και ηλικιωμένος πολίτης που πήγε να πάρει τη σύνταξή του 360 ευρώ έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή η μάσκα του ήταν κάτω από τη μύτη και έκλαιγε ο άνθρωπος.

Θα ζητήσετε μία συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους; Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης μια συγγνώμη; Θα τους δώσετε πίσω το πρόστιμο που τους επιβάλλεται; Αυτός ο άνθρωπος θα ζήσει μέσα στην καραντίνα και χωρίς τη σύνταξή του αυτό το μήνα. Τι με κοιτάτε, προφανώς ξέρω ότι αυτά που θα πω σήμερα δεν θα τα δείξουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί το βράδυ, αλλά ο ελληνικός λαός μάς ακούει και μας βλέπει.  Δεν είμαστε στην εποχή της ΥΕΝΕΔ, υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα και αυτοί που σας καταδικάζουν δεν είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πολίτες που σας ψήφισαν στους οποίους κουνάτε το δάχτυλο για ατομική ευθύνη. Με ποιο θράσος θα ξαναμιλήσει γι’ αυτό ο κύριος Μητσοτάκης;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για ακόμη μια φορά να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Σας καλώ τώρα να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για χάρη των πολιτικών του επιδιώξεων και είναι έτοιμος να πετάξει στην πυρά ακόμα και μέλη της επιστήμης ή την ίδια την επιτροπή προκειμένου να διασωθεί. Τι πιο απλό από τη διαφάνεια. Να έχουν τα κόμματα την πρόσβαση εδώ στη Βουλή σε αυτά τα πρακτικά.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ευαισθησία στη διαφάνεια και τη δημοκρατία αν αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχονταν και οι αποδείξεις επ’ αυτού θα είχαμε ή όχι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών και όλων όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια; Η ευθύνη για το θέμα αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος από την πρώτη στιγμή και ορθώς χειρίζεται ο ίδιος προσωπικά το θέμα της πανδημίας και μονότονα επαναλαμβάνει ότι πορεύεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων”.

Χατζηδάκης: Ατυχής η επίθεση του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι χρειάστηκαν 40 και πλέον λεπτά για να εκτεθεί περισσότερο πολιτικά ο κ. Τσίπρας και για να τρωθεί ακόμη περισσότερο η όποια αξιοπιστία, αν θεωρεί κάνεις ότι υπήρχε, του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τοποθέτηση του μάρτυρα, το υπαρξιακό πρόβλημα αυτού του κόμματος το οποίο μένει συνεχώς και με λιγότερους να το υποστηρίζουν. Η σημερινή του τοποθέτηση θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Ο κ. Τσίπρας μονότονα για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στο θέμα του δήθεν παραλλήλου μητρώου καταγραφής ενώ έχει ξεκαθαριστεί πάρα πολλές φορές ότι υπάρχει μόνο ένα ενιαίο μητρώο και ότι το δεύτερο μητρώο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας είναι ένα υποσύστημα του συνολικότερου συστήματος για την καταγραφή στις κινητές μονάδες.»

Ο κύριος Χατζηδάκης απάντησε και στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι η διαδρομή του κ. Τσίπρα είναι γνωστή σε όλους:

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, του οποίου είναι γνωστή η διαδρομή, να θίξει τον κύριο Μητσοτάκη ο οποίος έκανε κάτι το οποίο επιτρέπεται διότι η άθληση επιτρέπεται. Δεν ξέρω αν το ίδιο επιτρέπονταν μετά το Μάτι αυτά που είχε κάνει ο κύριος Τσίπρας και θυμάστε τις συζητήσεις που είχαν γίνει εδώ για τα κότερα.

Ο κ. Τσίπρας επειδή δεν τον βολεύει η πραγματικότητα επιτίθεται εναντίον της ίδιας της πραγματικότητας, ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός αυτής της χώρας για τεσσεράμισι χρόνια, δεν νομίζω ότι αξίζει ένας τέως πρωθυπουργός να επιτρέπει στον εαυτό του να μετέρχεται τέτοιου είδους μεθόδων».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν άφησε αναπάντητη και την αναφορά του τέως πρωθυπουργού ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν προβάλουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιου είδους απόψεις είστε τυχεροί αν τα μέσα ενημέρωσης δε σας προβάλλουν διότι αν σας προέβαλαν η πτώση των ποσοστών σας στις δημοσκοπήσεις θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ατυχής ήταν η προσωπική επίθεση που έκανε στον πρωθυπουργό, τέτοιες επιθέσεις μας έχει συνηθίσει να κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας κατ’ επανάληψη, χειροκροτούμενος από την τότε κυβερνητική του πλειοψηφία. Μέχρι που ήρθε η έβδομη Ιουλίου του 2019 και σας προσγείωσε στην πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments