Αθλητισμός

Φρέντρικ Μπιόρκαν Ολυμπιακός: Προχωράει για τον Νορβηγό

Φρέντρικ Μπιόρκαν Ολυμπιακός: Προχωράει για τον Νορβηγό
Φρέντρικ Μπιόρκαν Ολυμπιακός: Οι άνθρωποι της ομάδας πήραν απόφαση να κινηθούν για την απόκτηση του νεαρού αριστερού μπακ.

Το καλοκαίρι ήταν ειδικών συνθηκών για όλες τις ομάδες εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Ολυμπιακός είχε ξεμείνει από αριστερά μπακ και κινήθηκε γρήγορα με την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας. Ο έμπειρος μπακ μπορούσε να δώσει άμεσα λύσεις και ποιότητα στο αριστερό άκρο, αλλά στα 36 του δεν μπορεί να θεωρηθεί μια μακροπρόθεσμη λύση. Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ρούμπεν Βινάγκρε με τη μορφή δανεισμού από την Γουλβς.

Ο Πορτογάλος μπακ είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά παράλληλα η παραμονή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μπορεί ο δανεισμός του που ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν να έχει οψίον αγοράς, ωστόσο αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δύσκολα θα ενεργοποιηθεί. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτάξουν και άλλες λύσεις. Η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να αποκτηθεί ένας μπακ που να είναι μικρός σε ηλικία για να αποτελέσει στέλεχος της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά να έχει και μεταπωλητική αξία αν αποδώσει όσα περιμένουν οι “ερυθρόλευκοι”.

Σε πρώτο πλάνο ο Μπιόρκαν

Μια περίπτωση που συγκεντρώνει όλα τα θέλω των Πειραιωτών είναι ο Φρέντρικ Μπιόρκαν. Ο Νορβηγός αριστερός μπακ εξετάστηκε και το καλοκαίρι, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε και οι εξελίξεις μετατέθηκαν για τον Ιανουάριο. Ο 22χρονος Νορβηγός αριστερός μπακ είναι σε πρώτο πλάνο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σύμφωνα με τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ, οι επαφές του Ολυμπιακού τόσο με την Μπόντο Γκλιμτ, όσο και με τον ίδιο τον παίκτη βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, με τις συζητήσεις να έχουν αρχίσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η νορβηγική ομάδα αξιώνει περίπου 1,4 με 1,8 εκατομμύρια ευρώ, παρότι το συμβόλαιο του Μπιόρκαν λήγει στις 30 Δεκεμβρίου του 2021. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Μπόντο Γκλιμτ προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος στόχος για τη συγκεκριμένη θέση ήταν ο Ματέους Ρέις. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στην Ρίο Άβε, αλλά δέχεται πιέσεις να πάρει μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δεν αποκλείεται η στροφή του Ολυμπιακού για τον Μπιόρκαν να έχει να κάνει και με τις εξελίξεις της παραπάνω υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments