Αθλητισμός

Ολυμπιακός χάντμπολ: Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν μεγάλες αλλαγές στη μέση της χρονιάς

Ολυμπιακός χάντμπολ: Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν μεγάλες αλλαγές στη μέση της χρονιάς
Ολυμπιακός χάντμπολ: Η αγωνιστική απραξία λόγω κορωνοϊού έχει παίξει τον ρόλο της.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η αγωνιστική απραξία που επέφερε φέρνουν μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό. Αρχικά παρελθόν αποτελεί ο Κροάτης τεχνικός της ομάδας, Νέναντι Κλιάιτς και στη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Πυλαίας, Γιώργος Καρασαββίδης, που έχει ήδη ενημερώσει την ομάδα του για την πρόταση των «ερυθρόλευκων».

Ο Καρασαββίδης επιστρέφει στον Ολυμπιακό, όπου στο παρελθόν ήταν επικεφαλής των Ακαδημιών του συλλόγου, ενώ έχει καθίσει ξανά και στον πάγκο της ομάδας. Επίσης, βεβαίως, θα αποχωρήσει και ο βοηθός του Κλιάιτς, Σίνισα Πρόκιτς.

Αυτοί που ακολουθούν είναι οι ξένοι της ομάδας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του sdna.gr. Το αθλητικό σάιτ γράφει: «στο… τρένο της μεγάλης φυγής θα μπουν και οι πέντε ξένοι της ομάδας. Νεμάνια Μιλοβάνοβιτς, Αλέξα Κλιάιτς, Ζάρκο Τσούριτς, Μάρκο Κόμπετιτς και Γιόσιπ Ζάγια επίσης αποχωρούν από τον Ολυμπιακού και το κενό τους θα καλυφθεί από Έλληνες παίκτες, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστό ποιοι θα είναι αυτοί.

Τούτο φυσικά σημαίνει ότι η ψαλίδα με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΕΚ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και η Ένωση γίνεται ακόμη πιο ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος». Από ό, τι φαίνεται ο Ολυμπιακός πάει για να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην εγχώρια αγορά και να κάνει rebuilding, για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο από το ΝΒΑ.

Να σημειώσουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις παικτών της ομάδας που διαμαρτύρονται για την αγωνιστική απραξία που επέφεραν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

«Μην μας απαξιώσετε ξανά»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης είχε δηλώσει: «Η αναστολή των ομαδικών προπονήσεων για τους αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ισοδυναμεί με τερματισμό της αγωνιστικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Οι ερασιτέχνες αθλητές και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο με επαγγελματικές υποχρεώσεις απέναντι στα σωματεία και αντίστοιχες αμοιβές θεωρούνται ερασιτέχνες λόγο αθλητικού νόμου κόντρα στην λογική και στην πραγματικότητα.

Ευελπιστούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι ομοσπονδίες των αθλημάτων σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού θα καταφέρουν να βρουν μια χρυσή τομή και να ξεχωρίσουν αυτό το σημαντικό κομμάτι που λειτουργεί μέσα στο γενικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά στην ουσία βιοπορίζεται μέσα από αυτόν με φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και συνταξιοδοτική κάλυψη με απόλυτη ευθύνη του κράτους που επί σειρά ετών δεν ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα.

Αν μέσα σε λίγους μήνες οδηγηθούμε για δεύτερη φορά στην προπονητική απραξία , επί της ουσίας μένουνε άνεργοι χωρίς καμία πρόνοια και βοήθεια από το κράτος . Δεν μπορεί κανένας αθλητής να ανταποκριθεί στο συνεχές σταμάτα ξεκίνα όπως το επιβάλει η κυβερνητική απόφαση. Μέσα από αυστηρά πρωτόκολλα και με κάθε δυνατό τρόπο τα ομαδικά αθλήματα των εθνικών κατηγοριών πρέπει να παραμείνουν ενεργά τουλάχιστον προπονητικά.

Πάνω από όλα η δημόσια υγεία αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος για να συνεχίσουν να προπονούνται σε αυτή την δύσκολη συνθήκη οι ομάδες και οι αθλητές που μόνο τυπικά θεωρούνται ερασιτέχνες και στην πραγματικότητα εργάζονται σκληρά στους στίβους και τα γυμναστήρια κάθε μέρα με αγάπη και μεράκι για τον αθλητισμό . Μην μας απαξιώσετε ξανά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments