Ελλάδα

Δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα αντί για Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δίνει τα χρήματα για 2 ΜΕΘ Covid

Δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα αντί για Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δίνει τα χρήματα για 2 ΜΕΘ Covid
Δήμαρχος Σερρών: Άκουσε το αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαου Φαρμάκη και δίνει χρήματα για την προσπάθεια καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε φέτος, αντί άλλων δράσεων, τα χρήματα για την «Πολιτεία των Ευχών» να διατεθούν για τη δημιουργία δύο πλήρων κλινών ΜΕΘ Covid (κρεβάτι, αναπνευστήρας, monitor) στο Νοσοκομείο Σερρών και την επιπλέον αγορά τριών μόνιτορ εντατικής θεραπείας, ενός κρεβατιού για ΜΕΘ καθώς και 1.000 προστατευτικών στολών για τους ήρωες και πολεμιστές της πρώτης γραμμής της μάχης κατά του φονικού ιού, όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαο Φαρμάκη.

«Φέτος την Πολιτεία των Ευχών θα τη βιώσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο.  Είχαμε σχεδιάσει για αυτή τη χρονιά να ζήσουμε την πιο φωτεινή και ζεστή Πολιτεία των Ευχών όλων των εποχών. Αυτό το φως και τη ζεστασιά πλέον θα τη δώσουμε εκεί που οι συμπολίτες μας τη χρειάζονται περισσότερο σήμερα. Φέτος δεν είναι μόνο ευχές αλλά είναι πράξεις και δράσεις με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα κυρίως για την ενίσχυση της πρώτης γραμμής της μάχης που δίνεται αυτόν τον καιρό στο Νοσοκομείο Σερρών σε έναν πρωτόγνωρο υγειονομικό πόλεμο», αναφέρει.

Και συνεχίζει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ και εντεταλμένης συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη: «Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας να συμμετέχουμε έμπρακτα σε αυτή τη μάχη, από την οποία είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε νικητές». Και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες με στόχο οι διαδικασίες για τη δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον,  ο Δήμος Σερρών θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μία ακόμη σειρά δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. «Η δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν σημαίνει ότι η πόλη θα μείνει χωρίς φως και χρώμα. Ο πλούσιος και όμορφος στολισμός και φωτισμός που χαρήκαμε πέρσι θα υπάρξει και τώρα. Πρωταρχικός μας στόχος, όμως, εφέτος είναι να φωτίσουμε τις καρδιές των ανθρώπων. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας θα ανάψει και πάλι, όπως καίει μέσα μας και η λαχτάρα να βιώσουμε πιο αισιόδοξα τη γιορτή των Χριστουγέννων».

Όσο για τις εορταστικές εκδηλώσεις, «θα γίνουν ψηφιακά για να τις απολαύσουμε με ασφάλεια από το σπίτι μας. Ο Δήμος Σερρών θα κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων και το εορταστικό κλίμα σε όλη την πόλη και τα χωριά στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας». Από την πλευρά της η κυρία Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη σημειώνει ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε επέβαλαν την αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της Κ.Ε.ΔΗ.Σ για την Πολιτεία των Ευχών. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Κ.Ε.ΔΗ.Σ που θα βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα η Ευχή Ζωής της φετινής Πολιτείας των Ευχών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments