Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Mε γκολ του Μακέντα και του Κουρμπέλη η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι επικράτησε της Ένωσης 2-1 στο ΟΑΚΑ, για την 11η αγωνιστική της Super League.

Νίκη – χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό που πήρε ένα τεράστιο “διπλό” κόντρα στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και έφτασε τους 15 βαθμούς στον πίνακα του πρωταθλήματος. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 2-1 της Ένωσης (έμεινε στους 19 βαθμούς) χάρη στα γκολ των Μακέντα (34′) και Κουρμπέλη. Ο Ολιβέιρα μείωσε στο φινάλε (87′) για τους γηπεδούχους, που ήταν ακίνδυνοι και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές εκτός κλίματος.

Σημειώνεται, ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκός για τον “Δικέφαλο” μετά από 3,5 χρόνια.

Η Ένωση ξεκίνησε με ένα 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Βασιλαντωνόπουλο, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου, Ινσούα στην άμυνα. Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ ήταν «κόφτες», Τάνκοβιτς και Λιβάγια στα άκρα και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την μεριά του πάτησε χορτάρι με ένα 4-3-3. Ο Διούδη στο τέρμα, οι Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ζαγαρίτης τετράδα στην άμυνα, Αλεξανδρόπουλος – Κουρμπέλης και Μαουρίσιο στον άξονα, Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης στα «φτερά» και ο Μακέντα μοναδικός προωθημένος.

Το παιχνίδι:

Στο πρώτο ημίχρονο, το “τριφύλλι” πίεσε ψηλά, με τον Αλεξανδρόπουλο να δυσκολεύει τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό του φορτσαρίσματος του Παναθηναϊκού είναι πως στα πρώτα λεπτά έκανε τρεις επιθέσεις, με τους Ζαγαρίτη και Βιγιαφάνιες να βάζουν δύσκολα στον Βασιλαντωνόπουλο. Μετά τα πρώτα 15′, η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβλήματα.  Ο Μάνταλος έφτασε κοντά στο να απειλήσει, στο 21’, αλλά ο Σάντσες του είπε “όχι” εμποδίζοντάς τον.

Στο 34΄ οι “πράσινοι” βρήκαν δίκτυα. Ο Μακέντα πήρε την ασίστ του Χατζηγιοβάνη, νίκησε τον Τσιντώτα και έγραψε το 0-1. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ύστερα από λάθος εκτίμηση του Ινσούα ο Χατζηγιοβάνης βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ύστερα από μια ακόμα επίθεση του Ζαγαρίτη στον Βασιλαντωνόπουλο από αριστερά και το γύρισμά του στην περιοχή, ο Κουρμπέλης έκανε το 0-2.

Το δεύτερος μέρος δεν είχε αρκετές διαφορές με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός ανεβασμένος από το προηγούμενο 45λεπτο έπαιξε κυρίως με αντεπιθέσεις και προσπαθώντας να κρατήσιε το υπέρ του σκορ. Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 τοποθετώντας τον Ολιβέιρα δίπλα στον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, μήπως αλλάξει κάτι αλλά μάταια. Μόνο στο 73′ ο Ανσαριφάρντ προσπάθησε να απειλήσει ωστόσο αστόχησε. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε 0-2 ο Ολιβέιρα από λάθος του Πούγγουρα σκόραρε (87′) και έκανε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς (46’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (71’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουάνκαρ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments