Ελλάδα

Ανατροπή μετά την εισήγηση Τσιόδρα στον Μητσοτάκη

Ανατροπή μετά την εισήγηση Τσιόδρα στον Μητσοτάκη
Τσιόδρας Μητσοτάκης: Μπορεί να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα πολύ μεγάλο.

Μπορεί τα κρούσματα να μην είναι κοντά στα 3.000 και μπορεί η μείωση των νέων μολύνσεων να είναι αισθητή καλλιεργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται για τα επιθυμητά δεδομένα που ευχόντουσαν οι επαγγελματίες υγείας.

Εδώ και έναν μήνα περίπου όλη η χώρα έχει μπει σε καθεστώς lockdown- το δεύτερο για την Ελλάδα- μα όχι γενικό. Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί αλλά διαφέρει σε σχέση με την καραντίνα της περασμένης άνοιξης. Για αυτό και η μείωση στα νέα κρούσματα είναι πολύ πιο αργή, όπως παρατηρούν τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και οι πολίτες.

Τι ζήτησε ο Σωτήρης Τσιόδρας από τον Έλληνα πρωθυπουργό;

Και παρότι τα δεδομένα των τελευταίων ημερών αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας, το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα πολύ μεγάλο και η διασπορά του κορωνοϊού έχει προχωρήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Για αυτό, ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να μιλήσει στους πολίτες την Παρασκευή και να τους ανακοινώσει τον οδικό χάρτη της σταδιακής άρσης του lockdown τα πλάνα του άλλαξαν.

Μάλιστα, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως είχε ο Σωτήρης Τσιόδρας με την εισήγησή του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρέπει να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο σφιχτό και προσεκτικό άνοιγμα της χώρας καθώς ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος που θα ισοπεδώσει το ήδη «γονατισμένο» ΕΣΥ, είναι πιο υπαρκτός από ποτέ.

Έτσι, το άνοιγμα που όλοι περίμεναν στις 14 Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει και νέα παράταση. Τα δεδομένα που έδειξε σε πίνακες ο Σωτήρης Τσιόδρας στον πρωθυπουργό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Αν γίνει το παραμικρό λάθος, το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα θα είναι πολύ βαρύ.

Και στο δίλημμα που έχει τεθεί πολλάκις, «Υγεία ή Οικονομία», φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται με τους ειδικούς επιστήμονες και κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην ρισκάρει στο ελάχιστο. Για αυτό δεν πρόκειται να πάρει μια βιαστική απόφαση ειδικά τώρα που το εμβόλιο έχει πάρει έγκριση σε πολλές χώρες και υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments