Ελλάδα

Νόσος Καβασάκι: Σε νοσοκομείο 10χρονος με συμπτώματα της ασθένειας

Νόσος Καβασάκι: Σε νοσοκομείο 10χρονος με συμπτώματα της ασθένειας
Νόσος Καβασάκι: Το παιδί, του οποίου η οικογένεια είχε νοσήσει από κορωνοϊό, είχε ήπια συμπτώματα της νόσου.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα, καθώς ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο είχε κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Όπως μετέδωσε το OPEN, το παιδί από την Ηλεία παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε στο ίδιο Μέσο, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο μικρός, του οποίου η οικογένεια είχε νοσήσει από κορωνοϊό, είχε ήπια συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά τον ιό, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα “Καβασάκι”, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο.

Τι είναι όμως η νόσος “Καβασάκι”:

Πρόκειται για ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων. Κορίτσια και αγόρια έχουν την ίδια πιθανότητα να προσβληθούν. Ποια τα συμπτώματα της νόσου;

Για να σκεφτεί κανείς την αρρώστια αυτή πρέπει το παιδί να κάνει ψηλό πυρετό για τουλάχιστον πέντε μέρες και να μην δικαιολογείται ο πυρετός του από κάποια άλλη αρρώστια. Τα υπόλοιπα συμπτώματα και σημεία που πιθανό να παρουσιάσει είναι τα ακόλουθα:

  • Τη δεύτερη με τρίτη μέρα του πυρετού παρουσιάζει επιπεφυκίτιδα (κοκκίνισμα των ματιών χωρίς όμως να τρέχει πύο (χωρίς να τσιμπλιάζουν) από τα μάτια).
  • Εξάνθημα εμφανίζεται στο σώμα του παιδιού και στα γεννητικά του όργανα.
  • Τα χείλη γίνονται έντονα κόκκινα και σου δίνουν την εντύπωση ότι το παιδί έβαλε κραγιόν.
  • Η γλώσσα φουσκώνει λίγο, παίρνει έντονα κόκκινο χρώμα και η επιφάνεια της μοιάζει με φράουλα (μοροειδής γλώσσα).
  • Ο φάρυγγας του παιδιού κοκκινίζει και τον δυσκολεύει να καταπιεί.
  • Οι παλάμες και πατούσες του παιδιού φουσκώνουν και παίρνουν ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα.
  • Πολλά παιδιά παρουσιάζουν διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό τους.
  • Κάποια παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν διάρροιες, εμετούς και πόνο στην κοιλιά. Την δεύτερη βδομάδα της αρρώστιας το παιδί θα παρουσιάσει χαρακτηριστικό ξεφλούδισμα στο δέρμα των παλαμών και πελμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments