Video

Αυτό είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Αυτό είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο
Έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το όνομά του είναι American Dream γιατί σίγουρα αποτελεί “όνειρο” για τους λάτρεις των τροχών. Το American Dream διαθέτει 26 τροχούς, τζακούζι, βατήρα, ένα king-size κρεβάτι με στρώμα νερού και… ελικοδρόμιο.

Η ιδέα της κατασκευής του ανήκει στον Jay Ohrberg ο οποίος ήταν γνωστός στο Hollywood για την ικανότητά του στις μετασκευές. Πρακτικά είναι ο πατέρας μερικών από τα πιο διάσημα τετράτροχα της μικρής και μεγάλης οθόνης καθώς ευθύνεται για τον KITT της σειράς Ιππότης της Ασφάλτου, την DeLorean του κινηματογραφικού sequel Επιστροφή στο μέλλον, τον General Lee των Dukes of Hazzard, πολλών Batmobile, του σκαραβαίου Herbie και πολλών ακόμα.

Ο Jay Ohrberg είναι ένας συλλέκτης και κατασκευαστής αυτοκινήτων που ειδικεύεται σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά αυτοκίνητα. Η εταιρία του έχει μια μεγάλη συλλογή αυθεντικών αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία προσφέρονται για ενοικίαση. Στην δεκαετία του 1980, ο Ohrberg επέλεξε μια Cadillac Eldorado της δεκαετία του 1970 ως σημείο εκκίνησης και άρχισε τη μετατροπή.

Η λιμουζίνα μπορούσε να κινηθεί ολόκληρη ή να λυγίσει στη μέση. Η καμπίνα του οδηγού ήταν ξεχωριστή προκειμένου να ελέγχει κάθε στροφή, και το πίσω κάθισμα του οδηγού έλεγχε τον πίσω άξονα. Όπως ‘ήταν αναμενόμενο το αυτοκίνητο αυτό δεν μπορούσε να έχει άδεια κυκλοφορίας και αυτό που γινόταν ήταν να ρυμουλκείται σε καρότσες φορτηγών για να πάει από ένα μέρος σε ένα άλλο.

Κάποια στιγμή όμως, και παρά τη φήμη του, η λιμουζίνα κατέρρευσε. Μισθώθηκε σε μια εταιρεία που το χρησιμοποίησε ως διαφημιστικό όχημα και μετά τη λήξη της μίσθωσης, το εγκατέλειψαν σε μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϋ. Το αυτοκίνητο επανήλθε το 2012 σε μια δημοπρασία, μήπως και σωθεί επειδή χρειάζεται σημαντικές επισκευές -ζημιές στο σώμα, σπασμένα παράθυρα, σκουριασμένο τζακούζι.

Το 2014, το Autoseum Automotive Teaching Museum της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη λιμουζίνα και θα χρησιμοποιούνταν ώστε να διδαχτούν οι μαθητές στις επιδιορθώσεις και την κατασκευή.  Στη συνέχεια το αυτοκίνητο  αγοράστηκε από τον Mike Manning που διδάσκει νέους τεχνίτες πώς να δουλεύουν επάνω σε αυτοκίνητα και αποφάσισε να βάλει σαν στόχο των μαθητών του την πλήρη ανακατασκευή του American Dream.

Το σχέδιο όμως εγκαταλείφθηκε λόγω υπερβολικών δυσκολιών μέχρι σήμερα που ο νέος του ιδιοκτήτης Mike Dezer σε συνεργασία με τον προηγούμενο και τους σπουδαστές του θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο. Η δουλεία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και οι σημερινές αναφορές σημειώνουν πως έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική ανακατασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments