Ελλάδα

Εξαφάνιση 16χρονης: Αίσιο τέλος στην περιπέτειά της

Εξαφάνιση 16χρονης: Αίσιο τέλος στην περιπέτειά της
Εξαφάνιση 16χρονης: Βρέθηκε η Μαρία στην περιοχή της Νίκαιας από αστυνομικούς. Τι ανακοίνωσε το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Αίσιο τέλος έλαβε η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Μαρίας από τον Πειραιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού” η κοπέλα εντοπίστηκε στην περιοχή της Νίκαιας από αστυνομικούς, οι οποίοι την αναγνώρισαν και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά στην υγεία της και να βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον. Επίσης, παρακαλούνται όλοι για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Μια ακόμη υπόθεση εξαφάνισης ανήλικου παιδιού έληξε χάρη στις ενέργειες δημοσιότητας και της άμεσης κινητοποίησης πολιτών και αρχών. Η Μαρία Π. βρέθηκε στην περιοχή της Νίκαιας από αστυνομικούς, οι οποίοι την αναγνώρισαν και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά στην υγεία της και να βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα στην Μαρία και την οικογένεια της, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Με την βοήθεια όλων ένα ακόμη παιδί βρέθηκε και είναι ασφαλές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως ισότιμο και ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC) και έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, έχει το συντονισμό του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βασικός στόχος του Κέντρου είναι η ανταλλαγή εμπειριών καθώς και η εκπαίδευση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments