Κόσμος

Biontech επικεφαλής: Τέλη Δεκεμβρίου η έγκριση από την Ευρώπη

Biontech επικεφαλής: Τέλη Δεκεμβρίου η έγκριση από την Ευρώπη
Biontech επικεφαλής: Σε συνέντευξή του ο Ουγκούρ Σαχίν μίλησε για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα πάρει ευρωπαϊκή έγκριση μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη.
Biontech επικεφαλής: Σε συνέντευξή του ο Ουγκούρ Σαχίν μίλησε για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα πάρει ευρωπαϊκή έγκριση μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη.

Για την πορεία παραγωγής του εμβολίου μίλησε ο Ουγκούρ Σαχίν σε συνέντευξή του, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρία αναφορικά με τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή του. Ο ίδιος εκτιμά ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Γιατί δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί

Ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα διότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια για το εμβόλιο της εταιρείας του. «Δεν έχουμε ακόμη άδεια για το εμβόλιο στην Γερμανία. Αλλά μόλις εγκριθεί, θα ήθελα φυσικά να το κάνω», είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα του RTL / n-tv.

Τόσο αυτός όσο και οι υπάλληλοί του θα τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: «Τηρούμε και εμείς τις οδηγίες οι οποίες προβλέπονται για τις ομάδες ατόμων για τις οποίες προορίζεται πρώτα το εμβόλιο, δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για τον εαυτό μας. Εάν έχουμε τη δυνατότητα, να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους γιατί κάνουν συστημικά σημαντική δουλειά, τότε φυσικά θα το κάναμε πολύ γρήγορα και πολύ ευχαρίστως».

Επί του παρόντος συλλέγονται περαιτέρω δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο, όπως διευκρίνισε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες».

Ο Σαχίν εκτιμά ότι θα υπάρξει «έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να εγκριθούν εμβόλια και άλλων εταιρειών. Υποθέτω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου και ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων, περίπου το 60-70% του πληθυσμού, θα αποκτήσει ανοσία», είπε.

Οι δυσκολίες στην παραγωγή

Σχολιάζοντας τέλος τα δημοσιεύματα ότι υπάρχουν δυσκολίες στην παραγωγή του εμβολίου, ο Σαχίν είπε: «Ανακοινώσαμε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων για φέτος. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες ολοκληρώθηκαν αργότερα. Υπήρχαν επίσης προβλήματα ποιότητας με τις πρώτες ύλες. Αυτά έπρεπε να επιλυθούν. Ωστόσο, η παραγωγή συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments