Πολιτική

Δήμαρχος Ζακύνθου: Σάλος με τον χαρακτηρισμό «σακατεμένους» για ΑμεΑ

Δήμαρχος Ζακύνθου: Σάλος με τον χαρακτηρισμό «σακατεμένους» για ΑμεΑ
Δήμαρχος Ζακύνθου: Χαμός με τις δηλώσεις του για τα Άτομα με Αναπηρία, ως «σακατεμένους».

Τον γύρο του διαδικτύου αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης κάνουν οι δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου για τα άτομα με αναπηρία, για τους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Αρετάκης τους χαρακτήρισε «άσχετους και σακατεμένους» σε αντιπαράθεση που είχε αναφορικά με το ζήτημα προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα προχώρησε στους χαρακτηρισμούς αυτούς,  σε τηλεδιάσκεψη της ΔΕΥΑΖ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης), όταν του πρότειναν να προσλάβει 2 άτομα από αυτές τις ομάδες ανθρώπων στην επιχείρηση, μέσω ΟΑΕΔ και με κόστος ελάχιστο, αφού επιδοτούνται μέχρι και με 90%.

Σύμφωνα με το zantereport, χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί, ο κ. Αρετάκης εκνευρίστηκε, χρησιμοποιώντας άθλιους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που το μόνο που ζητούν – και το δικαιούνται – είναι να δουλέψουν:

“Αυτό το μπάχαλο της επιχείρησης θέλεις εσύ έτσι; Να πάρουμε επιδοτούμενους, να πάρουμε ανθρώπους άσχετους, να δουλεύουν ένα διάστημα και να φεύγουν μετά, να μην έχουν επιμέτρηση, να μην έχουμε οργάνωση στο τμήμα και περιμένεις να πάμε μπροστά. Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Δεν αφήνεις τη φιλοσοφία;”

Δείτε το βίντεο

Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑΔΡΑΣΗ” με επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, στον βουλευτή Ζακύνθου, στην Περιφερειάρχη και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης, καταγγέλλει τον Δήμαρχο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ηθικών Νόμων που διέπουν τον πολιτισμένο κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, η καταγγελία και το επίμαχο υλικό, βρίσκονται ήδη στα δύο υπουργεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments