Ελλάδα

Ανοίγουν IKEA, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Public, Media Markt αλλά όχι για όλους

Ανοίγουν IKEA, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Public, Media Markt αλλά όχι για όλους
Ανεβάζουν ρολά οι μεγάλες εταιρείες με προϋποθέσεις. Ποιοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους από τα φυσικά καταστήματα.

Την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα φυσικά τους καταστήματα πήραν τα IKEA, Leroy Merlin, Praktiker, Plaisio, Κωτσόβολος και άλλες μεγάλες εταιρείες. Ωστόσο, δεν θα μπορούν όλοι να τα επισκέπτονται για τις αγορές τους παρά μόνο οι πελάτες – επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τι σημαίνει αυτό;

Μετά τη Leroy Merlin, η οποία από την αρχή των περιοριστικών μέτρων διατηρούσε ανοιχτό το κατάστημα της στου Ρέντη μόνο για όσους είχαν επαγγελματικό ΑΦΜ, ακολούθησε η αλυσίδα Praktiker ενώ το περασμένο Σάββατο ο όμιλος Φουρλή λειτούργησε το κατάστημα ΙΚΕΑ επί της λεωφόρου Κηφισού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο όμιλος θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες για το εάν είναι προς το συμφέρον του να λειτουργήσει και άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ. Επίσης, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα φυσικά της καταστήματα και η εταιρεία «Καύκας».

Από τις 8 Δεκεμβρίου μπήκαν στο “κόλπο” και αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας. Πρώτο το Πλαίσιο ανέβασε ρολά σε 12 καταστήματά του.  Σημειώνεται όμως πως για να εισέλθει κάποιος, πρέπει να διαθέτει βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα Εργάνη ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα. Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος. Συνολικά αναμένεται να λειτουργήσουν 70 καταστημάτων. Την ίδια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και φυσικά καταστήματα των Public και Media Markt.

Σημειώνεται ότι στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και με την οποία παρατείνεται το lockdown, προβλέπεται ο παραπάνω τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων.

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έχουν ανοίξει για όλους τους πολίτες τα καταστήματα με τα εποχικά είδη ενόψει των Χριστουγέννων. Σε τοποθέτησή του ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

  • Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16
  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07
  • Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments