Διεθνή

Pornhub: Μετά τις καταγγελίες για βίντεο παιδικής πορνογραφίας αλλάζει τους όρους χρήσης

Pornhub: Μετά τις καταγγελίες για βίντεο παιδικής πορνογραφίας αλλάζει τους όρους χρήσης
Pornhub: Οι καταγγελίες για βίντεο βιασμών και παιδικής πορνογραφίας που κυκλοφορούν στην δημοφιλή πλατφόρμα, ανάγκασαν τους υπεύθυνους να αλλάξουν τους όρους χρήσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Pornhub γίνεται δέκτης καταγγελιών για βίντεο με βιασμούς ή για βίντεο που απεικονίζουν πρόσωπα που δεν έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για μαγνητοσκόπηση. Είναι η πρώτη φορά όμως που η πλατφόρμα αναγκάζεται να πάρει μέτρα προκειμένου να μην μεταδίδονται βίντεο κακοποίησης. Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των New York Times για παράνομα βίντεο παιδικής πορνογραφίας, οδήγησαν το Pornhub να ανακοινώσει ότι στο εξής δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν δικά τους βίντεο.

Την Παρασκευή, ο Νίκολας Κρίστοφ, δημοσιογράφος που έχει τιμηθεί με Πούλιτζερ, έγραψε στους New York Times ότι οι αναζητήσεις για ανήλικα κορίτσια στη μηχανή του Pornhub δίνουν δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα, ορισμένα από τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ.

Ο αρθρογράφος ανέφερε μάλιστα ότι έχει μιλήσει με ανθρώπους που κατήγγειλαν ότι είχαν βιντεοσκοπηθεί ως παιδιά παρά τη θέλησή τος.

«Δεδομένου ότι είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς αν ένα νέο πρόσωπο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κανείς άλλος έχει καθαρή εικόνα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο» έγραφε ο Κρίστοφ. Την Δευτέρα, οι εταιρείες Mastercard και Visa ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα και θα επανεξετάσουν τη συνεργασία τους με την MindGeek, την καναδική εταιρεία στην οποία ανήκει το Pornhub.

Η MindGeek απέρριψε τις κατηγορίες ως «ανεύθυνες και αναληθείς», έσπευσε όμως να αλλάξει τους όρους χρήσης και να απαγορεύσει το ανέβασμα βίντεο από απλούς χρήστες. Κατάργησε επίσης τη δυνατότητα κατεβάσματος των βίντεο που φιλοξενεί, έτσι ώστε το παράνομο υλικό που απομακρύνεται από την πλατφόρμα να μην μπορεί να επανεμφανιστεί εκ νέου.

Καταγγελίες γυναικών

Λίγους μήνες πριν είχαν προηγηθεί καταγγελίες γυναικών ότι είδαν τον εαυτό τους στην πλατφόρμα χωρίς να έχουν ιδέα ότι βιντεοσκοπούνταν κατά την διάρκεια σεξουαλικών περιπτύξεων πόσω μάλλον να δώσουν την συγκατάθεσή τους για δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών. Σε δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο μάλιστα, γινόταν λόγος για βίντεο πραγματικών βιασμών που χρήστες είχαν ανεβάσει στην πλατφόρμα με τα θύματα να μαθαίνουν ότι το έγκλημα μεταδιδόταν παγκόσμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments