Ελλάδα

Απεργία ΕΣΗΕΑ: «Όχι» σε νέα 24ωρη αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ

Απεργία ΕΣΗΕΑ: «Όχι» σε νέα 24ωρη αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ
Απεργία ΕΣΗΕΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τον Στέλιο Πέτσα θα γίνει τη Δευτέρα.

Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 10/12 ολοκληρώνεται η δεύτερη 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ σε τηλεοπτικά κανάλια, ΕΡΤ, ΑΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και δεν πρόκειται να συνεχιστεί μετά από απόφαση που πάρθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ.

Όπως αναφέρουν οι typologies.gr: «Δεν θα συνεχιστεί η απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ. Την απόφαση έλαβε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τις 6 ψήφους των παρατάξων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 5 των υπολοίπων παρατάξεων στην ένωση. Προγραμματίζεται νέο ραντεβού για τη Δευτέρα με τον Στέλιο Πέτσα. Η υφιστάμενη απεργία λήγει στις 6.00 το απόγευμα, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγή για την κήρυξη της, την οποία κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών».

Ποια είναι τα αιτήματα της απεργίας

«Με το μείζον αίτημα του κλάδου για ενίσχυση του έντυπου Τύπου να χρονίζει πλέον σκιωδώς αναπάντητο, ο Κλάδος της Ενημέρωσης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, αλλά και όλων των εργαζομένων στον Τύπο, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, στις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες της επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογραφικές Ενώσεις.

«Τα Δ.Σ. των Ενώσεων εκφράζουν την κατηγορηματική διαμαρτυρία τους στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός νεο-εισαγόμενου μοντέλου «ευελιξίας» το οποίο απειλεί: να καταλύσει τον στενό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων επιφέροντας συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις, σε ευθέως περαιτέρω συρρίκνωση στον Ασφαλιστικό μας φορέα, με φραγή δικαιώματος ασφάλισης στους «προσμετρούμενους» εργαζομένους και κατά συνέπεια δραματική μείωση εσόδων.

Τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο ζητάμε:

  • την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.
  • την έναρξη διαλόγου της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς», πρόσθετε η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments