Ελλάδα

Δενδροπόταμος κορωνοϊός: Κανένα θετικό κρούσμα από τα rapid tests

Δενδροπόταμος κορωνοϊός: Κανένα θετικό κρούσμα από τα rapid tests
Δενδροπόταμος κορωνοϊός: Ευχάριστα είναι τα νέα από τους ελέγχους που πραγματοποίηθηκαν στην περιοχής από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού στον Δενδροπόταμο. Η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), ξεκίνησε από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης να πραγματοποιεί δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στους κατοίκους της περιοχής, στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διαδικασία η οποία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 17.00.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Συντονιστής Covid-19 του δήμου, Μανώλης Ιωαννίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο σημείο ελέγχου και βοήθησε στη διαδικασία, μέχρι τις 18:00 από τα περίπου 100 rapid tests που έγιναν βγήκαν όλα αρνητικά. «Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό και αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή», σχολίασε.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αμπελόκηπων – Μενεμένης από την Τρίτη ενημέρωσε τους κατοίκους με μεγάφωνα, αφίσες και δημοσιεύσεις για τα τεστ που θα γινόντουσαν σήμερα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με στόχο να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και να υποβληθεί στη διαδικασία όποιος το επιθυμεί, ενώ σήμερα μοίρασε σε όλους δωρεάν μάσκες προστασίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η επίσκεψη του ΕΟΔΥ στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή με μικτό πληθυσμό Ρομά και μη, οι οποίοι συμβιώνουν αρμονικά και κατοικούν 4.000 άνθρωποι «έγινε προκειμένου οποίος θέλει να εξεταστεί για τον κορωνοϊό και να γίνουν μαζικά τεστ, όπως και γίνεται», συμπληρώνοντας ότι σήμερα αναμένονταν να γίνουν έως 500 rapid tests.

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Έχουμε πλύνει όλο τον δήμο και τον έχουμε απολυμάνει εν συνεχεία, έχουμε καθαρίσει τα φρεάτια για να μην έχουμε θέματα με τις πλημμύρες, έχουμε κάνει ιδιαίτερη απολύμανση στη περιοχή του Δενδροποτάμου σε κοινόχρηστους χώρους, οδούς, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ», συμπληρώνοντας ότι ο δήμος ζήτησε να γίνει και έγινε ιατρείο Covid test στην περιοχή.

Επίσης, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα αν δεν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. «Η αγορά θα πρέπει να ανοίξει αν και εφόσον μόνον επιτρέπεται επιδημιολογικά και αντέχει το σύστημα υγείας, διαφορετικά θα είναι πράξη αβλεψίας και θα είναι τραγωδία να έχουμε ένα πισωγύρισμα», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στη δραστηριότητα έδωσαν ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως και του «Φάρου του Κόσμου» και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και η ομάδα εθελοντών του Αγίου Νεκταρίου, Romani Sezi (Φωνή των Ρομά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments