Ελλάδα

Κακοκαιρία τώρα: Βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός της Αττικής [pics]

Κακοκαιρία τώρα: Βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός της Αττικής [pics]
Κακοκαιρία τώρα: Έντονη καταιγίδα ακολούθησε μετά από αυτό το ασυνήθιστο θέαμα.

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ενώ βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βορειοδυτικά την ώρα που χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Μάλιστα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι κάτοικοι της Αττικής ήρθαν αντιμέτωπο με έναν ιδιαίτερο, ως προς το χρώμα, ουρανό, με την εικόνα να είναι συνάμα μαγευτική και τρομακτική. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Twitter δεν γινόταν να αφήσουν ασχολίαστο το γεγονός αυτό.

«Μα πόσο ταιριαστό τέλος για το 2020», είναι ένα από τα σχόλια που ξεχώρισαν, για τον ουρανό που θύμιζε έρημο ή σκηνή της «Αποκάλυψης», καθώς τα κόκκινα σύννεφα δημιούργησαν μια παράξενη ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα, η οποία είχε σαν επακόλουθο να ακολουθήσει μια έντονη καταιγίδα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Νέα μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (8 Δεκεμβρίου) από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που χθες Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου) και Πέμπτη (10 Δεκεμβρίου) επηρεάζουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης επηρεάστηκαν τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία ενώ την Τετάρτη, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν επίσης η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, η κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, θα επηρεαστούν επίσης, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11 Δεκεμβρίου).

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (12 Δεκεμβρίου). Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ έπνεαν στα πελάγη την Τετάρτη, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο από τις πρωινές ώρες σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments