Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα τα νέα από τις μετρήσεις των λυμάτων

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα τα νέα από τις μετρήσεις των λυμάτων
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο πρύτανης του ΑΠΘ μίλησε για τις τελευταίες μετρήσεις της διεπιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου και της ΕΥΑΘ και εξήγησε πώς επιτέλους υπάρχει μείωση.
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο πρύτανης του ΑΠΘ μίλησε για τις τελευταίες μετρήσεις της διεπιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου και της ΕΥΑΘ και εξήγησε πώς επιτέλους υπάρχει μείωση.

Επιτέλους, μετά από εβδομάδες lockdown, ευχάριστα είναι τα νέα που μετέφερε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του ΑΠΘ από τις μετρήσεις που κάνει η διεπιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου και της ΕΥΑΘ στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Βέβαια, ο πρύτανης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, ενημερώνοντας για λάθη που είχαν γίνει σε πόλεις της Ευρώπης.

Ο κ. Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του στον Real Fm 107,1, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορωνοϊού.

Μειωμένη η μέση τιμή κατά 36%

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου -ο οποίος είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που κάνει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης- η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα -η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες με τον πρύτανη να «χτυπά» τότε τον «κώδωνα» του κινδύνου- καταγράφει πτώση.

Ακούστε τις δηλώσεις του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου

Επιστρέψαμε στα επίπεδα 26ης και 27ης Οκτωβρίου – Πότε θα αποτυπωθεί η βελτίωση

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε δε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».

Σύμφωνα με το GRTimes.gr πάντως, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης τομέων της οικονομίας ο κ. Παπαϊωάννου επέμεινε στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, καθώς το «ιικό φορτίο υποβόσκει» και «είναι πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω όπως έγινε στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments