Ελλάδα

Το sms που θα στέλνουμε για μετακίνηση στις γιορτές

Το sms που θα στέλνουμε για μετακίνηση στις γιορτές
SMS 13003: Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό παρά τον ένα μήνα καραντίνας και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά.

Για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιορισμών και το άνοιγμα της αγοράς είχε μιλήσει σε πρωινή εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι κλειστά θα παραμείνουν έως τις 7 Ιανουαρίου και τα καφέ, που δεν αντιμετωπίζονται ξεχωριστά από το σύνολο της εστίασης, όπως βεβαίως και η νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως εξήγησε, αυτό περιλαμβάνεται στο πλέγμα των αποφάσεων για το τι δεν πρέπει να ανοίξει, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επιστρέψουμε κάποια στιγμή σε μια κανονικότητα. Δυστυχώς, όπως τόνισε, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό παρά τον ένα μήνα καραντίνας και αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Για αυτό, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την κινητικότητα των πολιτών στις γιορτές αλλά ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Και όπως όλοι έχουν αντιληφθεί ο περιορισμός στην κυκλοφορία και η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 θα μας συνοδεύει για αρκετό καιρό ακόμη.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί όμως, είναι με πόσα άτομα θα επιτραπεί το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς οι πληροφορίες είναι διφορούμενες, αν και ακούγεται ότι θα επιτραπεί τραπέζι με 9 ή 10 άτομα σε κάθε σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τη μετακίνηση των πολιτών από σπίτι σε σπίτι για τον εορτασμό θα χρειάζεται και πάλι αποστολή μηνύματος, όπως γίνεται για κάθε μετακίνηση μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να στέλνουν τον κωδικό «4» για να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ειδική φόρμουλα όπου ο κάθε πολίτης θα δηλώνει τη διεύθυνση που θα πηγαίνει.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 22.00 το βράδυ και όχι από τις 21.00 που ισχύει μέχρι σήμερα. Για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διακοπεί η κυκλοφορία στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα παρθούν εντός λίγων ημερών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από τον Στέλιο Πέτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments