Πως Να

Πώς να ζεστάνω το σπίτι τον χειμώνα χωρίς κόστος

Πώς να ζεστάνω το σπίτι τον χειμώνα χωρίς κόστος
Ζεστό σπίτι τον χειμώνα: Πρακτικές συμβουλές για να μένει η οικία ζεστή ακόμα και όταν έχει παγωνιά. 

Το ότι ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε αρκετό ήλιο είναι ευλογία. Και παρότι ο χειμώνας άργησε κάπως να μπει φέτος, τώρα που έχουμε Δεκέμβριο, το κρύο και η κακοκαιρία έχουν ξεκινήσει με αποτέλεσμα οι οικογένειες να αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας αλλά παράλληλα, να θέλουν και να χρειάζονται να παραμείνουν ζεστές εντός του σπιτιού τους.

Προκειμένου λοιπόν, να μην ανάβουν συνέχεια τα καλοριφέρ όσοι έχουν και να μην ανοίγουν τις θερμαντικές συσκευές όπως τα κλιματιστικά τα οποία ανεβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος, υπάρχουν μερικές πρακτικές λύσεις με στόχο να μένει η οικία ζεστή ακόμα και όταν έχει παγωνιά και να μην απαιτείται να έχουμε συνεχώς αναμμένες τις σόμπες.

Για αρχή, ας εκμεταλλευτούμε τον ήλιο όσες ημέρες έχει μέσα στον χειμώνα ανοίγοντας τις κουρτίνες διάπλατα προκειμένου να «λούσει» το σπίτι ενώ καλό είναι όταν… κρύβεται, να τις κλείνουμε ώστε να εγκλωβίζουμε όση θερμότητα γίνεται. Πρόκειται μάλιστα, για μια καθημερινή συνήθεια που θα βοηθήσει να κρατηθούν οι χώροι του σπιτιού ζεστοί.

Επίσης, ας κάνετε έναν έλεγχο με το χέρι σας γύρω γύρω στα κουφώματα. Όπου νιώσετε ότι υπάρχει άνοιγμα και μπαίνει κρύο στεγανοποιήστε το κενό με σιλικόνη η οποία δεν κοστίζει αλλά σώζει, όταν θέλουμε να κλείσουμε σημεία διαρροής νερού ή αέρα.

Ακόμα, μπορεί να το έχετε κάνει ήδη, αλλά ίσως όχι παντού: Καλύψτε όλα τα πατώματα με μοκέτες, φλοκάτες, βαμβακερά πατάκια, μάλλινα χαλιά, ό,τι έχετε. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη του σπιτιού δεν θα διαφεύγει από το δάπεδο. Επιπλέον εσείς δεν θα παγώνετε αν περπατάτε ακόμα και με κάλτσες ή παντόφλες) στα κρύα πλακάκια και μάρμαρα.

Επιπλέον, αφήστε τον φούρνο μισάνοιχτο. Όταν τελειώσετε με το ψήσιμο του φαγητού αφήστε το καπάκι ανοιχτό για πέντε με δέκα λεπτά για να βγει η ζέστη και να απλωθεί στον χώρο. Ειδικά αν η κουζίνα σας είναι ενωμένη με το καθιστικό, ο χώρος θα ζεστάνει πολύ γρήγορα!

Τέλος, αν νιώθετε πως μπαίνει αέρας κάτω από τις πόρτες, πάρτε ή φτιάξτε αυτά τα μακρόστενα κυλινδρικά μαξιλαράκια τα οποία μπορείτε να διαλέξετε τα σε ωραία χρώματα για να δώσετε έξτρα στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments