Πως Να

Πως να αξιοποιήσω παλιά πουλόβερ

Πως να αξιοποιήσω παλιά πουλόβερ
Πουλόβερ: Έπιασαν τα κρύα και κάποια από τα παλιά σας πουλόβερ δεν σας χρειάζονται πια. Τουλάχιστον όχι ως ρούχα. Δείτε τρόπους για να τα αξιοποιήσετε.

Με τον ερχομό του Δεκέμβρη, ήρθε και το κρύο και αναμένουμε τα Χριστούγεννα. Είναι η περίοδος που ψάχνουμε πιο ζεστά ρούχα ακόμα και εν μέσω lockdown, γιατί όσο και να περιορίσουμε τις εξόδους μας όλο και κάπου θα πάμε. Αν κάποια από τα πουλόβερ σας υπάρχουν ακόμα στην ντουλάπα σας αλλά δεν θα τα φορέσετε, μην διστάσετε να τα απομακρύνετε από τα ράφια. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χώρο αλλά θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε, μικραίνοντας και το οικολογικό σας αποτύπωμα στον πλανήτη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε τι μπορείτε να μετατρέψετε το αγαπημένο σας πουλόβερ, με τις προτάσεις που σταχυολογεί το toftiaxa.gr.

Διακοσμητικά Λουλούδια

Φτιαγμένα από μάλλινα πουλόβερ και κολλημένα σε κομμάτια από παλιά συρμάτινη κρεμάστρα. Τα φύλλα είναι από κουτιά δημητριακών βαμμένα με ακρυλικό χρώμα. Αυτά τα λουλούδια θα ανθίζουν όλο το χρόνο και είναι μοναδικά δώρα για τα παιδιά.

Θήκη iPod

Φτιαγμένη από πουλόβερ που πλύθηκε με ζεστό νερό και στεγνώσε μέχρι το ύφασμα να σφίξει. Ο ύφασματινος βάτραχος είναι ραμμένος στο χέρι στο μπροστινό μέρος.

Λούτρινο παιχνίδι

Κατασκευασμένο από ένα παλιό πουλόβερ με γέμιση πολυεστερικής βάτας. Το εκφραστικό του πρόσωπο και τα φτερά του έγιναν από βαμβακερό ύφασμα και κουμπιά.

Κάλτσες

Πολύχρωμα πουλόβερ μετατράπηκαν σε αξιολάτρευτες κάλτσες στολισμένες με κορδέλες και άλλα στολίδια.

Κασκόλ

Φτιαγμένο από ένα παλιό μωβ κομμένο σε δυο λωρίδες και ραμμένες μαζί στο χέρι. Η ροζέτα είναι από υπολείμματα του πουλόβερ – τα πέταλα έγιναν με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνοτροπία kanzashi (διπλωμένα λουλούδια), και το κέντρο είναι απλά στριμμένο ύφασμα.

Διακοσμητικό Μαξιλάρι

Κομμένο από ένα παλιό πουλόβερ και γεμισμένο με αφρολέξ ώστε να διατηρεί το σχήμα του.

Θήκη κρασιού

Κόψτε το μανίκι από ένα παλιό πουλόβερ, βάλτε ένα μπουκάλι κρασί μέσα και δέστε στην κορυφή, χρησιμοποιώντας ό, τι στολίδι έχετε. Ιδανική συσκευασία δώρου ενώ εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε ένα άδειο μπουκάλι και να το χρησιμοποιήσετε σαν βάζο για λουλούδια.

Τσαντάκι

Με εσωτερική επένδυση τζιν στη βάση για περισσότερο χώρο ενώ ο ιμάντας ώμου είναι κατασκευασμένος από πλεγμένο νήμα.

Διακοσμητική κορνίζα

Κολλημένα κομμάτια από παλιά πουλόβερ πάνω σε ένα χαρτόνι περασμένα με σχέδιο στένσιλ σε μεταλλικό ασημί χρώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments