Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ «μπορεί να ξεκινήσουν Δευτέρα ή Τρίτη»

Εμβόλιο Pfizer: Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ «μπορεί να ξεκινήσουν Δευτέρα ή Τρίτη»
Εμβόλιο Pfizer: Μετά τη Βρετανία, και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό στους πολίτες της χώρας που έχει «χτυπηθεί» όσο καμιά άλλη από τον κορωνοϊό.

Ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών, Άλεξ Αζάρ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Μάλιστα, ίσως οι πρώτοι Αμερικανοί πολίτες να εμβολιαστούν ακόμη και τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ABC News «Good Morning America», ο Αζάρ σημείωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενημέρωσε τις εταιρείες που παρασκευάζουν το εμβόλιο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει προς την έγκριση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες για τη μεταφορά του εμβολίου, πρόσθεσε.

«Έχω κάποια καλά νέα για εσάς. Πριν από λίγο η FDA ενημέρωση την Pfizer ότι σκοπεύει να προχωρήσει προς την έγκριση του εμβολίου τους. Μπορεί να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται Δευτέρα, Τρίτη την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Αζάρ.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία η έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και BioNTech

Η ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τάχθηκε χθες Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, σε συνεργασία με την BioNTech, εναντίον του νέου κορωνοϊού, κάνοντας ακόμη ένα βήμα στον δρόμο προς την έναρξη του εμβολιασμού σε μια χώρα όπου ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 285.000 ανθρώπους επί συνόλου 15 και πλέον εκατομμυρίων, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η επιτροπή ενέκρινε, με 17 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, τη γνωμοδότηση ότι τα εγνωσμένα οφέλη του εμβολίου, το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, βαραίνουν περισσότερο από τους κινδύνους για τους ανθρώπους 16 ετών και άνω στους οποίους θα χορηγηθεί. Ένα μέλος της απείχε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments