Πολιτική

Μητσοτάκης για lockdown: Κάναμε το σωστό – Οι αποφάσεις εναρμονισμένες με τις υποδείξεις των ειδικών

Μητσοτάκης για lockdown: Κάναμε το σωστό – Οι αποφάσεις εναρμονισμένες με τις υποδείξεις των ειδικών
Μητσοτάκης για lockdown: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών ανέφερε για την παράταση του lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κάναμε το σωστό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις αποφάσεις για την παράταση του lockdown στις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό και επιβεβλημένο έστω και με κόστος. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών. Κάναμε το σωστό». Αναφερόμενος εάν υπάρχει κάποιο νέο ισχυρό πακέτο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα γνωρίζοντας και τις προτάσεις Πισσαρίδη, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό που μετράει “πάνω απ’ όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας και λυπάμαι που τα κρούσματα δεν μειώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα ώστε να μας επιτρέψει να ανοίξουμε πλήρως το λιανεμπόριο για τα Χριστούγεννα».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες μαγαζιών της λιανικής πως η Πολιτεία «θα στέκεται δίπλα τους όπως έκανε μέχρι τώρα, για να περάσουν αυτή την περιπέτεια». Είπε ότι στον προϋπολογισμό που ξεκινά να συζητείται υπάρχουν ταμειακές προβλέψεις στήριξης της οικονομίας τουλάχιστον για ένα τρίμηνο ακόμη “και θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε σήμερα και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά».

«Καταφέραμε να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας»

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι επιχειρήσεις που θα δούνε σημαντική μείωση τζίρου θα μπορέσουν να αποζημιωθούν μέσα από το εργαλείο της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Καταφέραμε να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας έστω και αν αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα για κάποιους έχουν μειωθεί. Στόχος μας η προστασία των χαμηλών εισοδημάτων. Θα το κάνουμε πράξη για όσο χρόνο χρειάζεται. Έχουμε στον ορίζοντα το εμβόλιο, που θα μας επιτρέψει να εμβολιαστεί ένα τέτοιο ποσοστό του πληθυσμού ώστε να πούμε ότι αφήσαμε πίσω μας τον εφιάλτη είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι είναι επιβεβλημένο να προσέξουμε διπλά αυτές τις μέρες με τις μετακινήσεις στα σπίτια μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments