Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης ΑΕΚ: 3-4

Απόλλων Σμύρνης ΑΕΚ: 3-4
Απόλλων Σμύρνης ΑΕΚ: Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, αφού μπήκαν τέσσερα γκολ.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στη Super League, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, και πέρασε νικηφόρα με 4-3 από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 12η αγωνιστική και παρέμεινε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 22 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, αφού μπήκαν 4 γκολ (τα τρία για την ΑΕΚ) μέσα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, η Ένωση προσπέρασε και με 2-4 στο 88ο λεπτό, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε στο 94ο λεπτό, για να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Μουνιέ, μετά από έλεγχο μέσω VAR, στο 95ο λεπτό, όταν ο Απόλλων ζητούσε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που προερχόταν από «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, στάθηκε εξαιρετικά επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα τρία γκολ που πέτυχε, αλλά εν τέλει έμεινε στους 9 βαθμούς μετά από 11 αναμετρήσεις.

Για την ΑΕΚ, δύο γκολ πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ  (6ο λεπτό και 25ο λεπτό), ένα ο Γκαρσία (19ο λεπτό) και ένα ο Ολιβέιρα (88ο λεπτό). Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Μαρκ Φερνάντεθ (8ο λεπτό), Σάββας Τσαμπούρης (66ο λεπτό) και Δήμος Μπαξεβανίδης (94ο λεπτό).

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ

Σημειώνεται πως από έντονη βροχόπτωση πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης οι παίκτες των δύο ομάδων και μετά από μόλις 6 λεπτά αγωνιστικής δράσης η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με προβολή του Ανσαριφάρντ, μετά από συρτή σέντρα του Μάριο Μιτάι.

Μάλιστα, ο Μιτάι ξεκίνησε βασικός για την Ένωση ως επιβράβευση από τον Μάσιμο Καρέρα για την καλή εικόνα που παρουσίασε μεσοβδόμαδα κόντρα στη Λέστερ, με τον Εμάνουελ Ινσούα να μένει στον πάγκο.

Πάντως, η ΑΕΚ κινδύνεψε να απωλέσει τους τρεις βαθμούς στο 95ο λεπτό, όταν ο Απόλλων ζητούσε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, μα ευτυχώς για την ομάδα του Καρέρα, μετά από έλεγχο μέσω VAR φάνηκε πως ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που έγινε η πάσα, πριν δώσει δηλαδή στον Τσιλούλη και ο τελευταίος ζητήσει πέναλτι από τον Παουλίνιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46΄ Τσιλούλης), Κολ, Σλίβκα, Κιτοκό (70΄ Νταουντα), Μαρκ Φερνάντεθ (80΄ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90΄ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81΄ Ινσούα), Σιμόες (68΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68΄ Κρστισιτς), Λιβάγια, Γκαρσία (46΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68΄ Ολιβέιρα)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 17:15 Στάδιο Αλκαζάρ, ΑΕΛ – ΟΦΗ
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

  • 15:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – 
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ
  • 17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός
  • 19:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

  • 19:30 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments